Nieuws

Kopen en verkopen op de beurs: waar vindt u realtimekoersen?

1 jaar geleden - donderdag 1 maart 2018
Sommige banken bieden realtimekoersen terwijl andere zich tevreden stellen met het bieden van vertraagde koersen.

Realtimekoersen kunnen een extra meerwaarde zijn, vooral voor de actieve beleggers onder u. Voor de meesten zullen vertraagde koersen echter wel voldoen.

Vragenronde

We vroegen de voornaamste banken waar u beurstransacties kunt uitvoeren of zij realtimekoersen aanbieden voor de belangrijkste beurzen, namelijk Euronext (Amsterdam, Brussel en Parijs) en voor de Amerikaanse beurzen (NYSE, NASDAQ). Ook vroegen we tegen welke voorwaarden.

Antwoorden

Uit alle antwoorden bleken er onderling grote verschillen te zijn. Sommige banken bieden realtimekoersen aan, terwijl andere vertraagde (15 tot 20 minuten) koersen aanbieden. Bij enkele blijft het enkel bij de vorige slotkoers.

Zeven van de 11 bevraagde banken bieden realtimekoersen aan.
Bij Argenta geniet u te allen tijde kosteloos van realtimekoersen. Dat voor zowel Euronext als de Amerikaanse beurzen.

Bij BinckBank, DeGiro en Lynx zijn de realtimekoersen enkel gratis voor Euronext. Voor de Amerikaanse beurzen moet u er een betalend abonnement voor afsluiten.

Deutsche Bank, Bolero (KBC) en Keytrade Bank bieden, onder voorwaarden, gratis realtimekoersen. 
Bij Deutsche Bank krijgt u die gedurende drie maanden na elke beursorder. Dat geldt enkel voor de beurs waarop de order is uitgevoerd en de realtimekoersen gaan in vanaf de eerste dag van de maand volgend op de uitvoering van de order. 

Bolero (KBC) is soepeler. Maandelijks wordt gekeken of u de voorbije drie maanden een of meerdere beursorders hebt uitgevoerd. Is dat zo, dan krijgt u realtimekoersen. Voerde u een beursorder uit op Euronext, dan geniet u voor Euronext realtimekoersen. Vond de beursorder op de Amerikaanse beurzen plaats, dan krijgt u voor zowel Euronext als Amerika realtimekoersen.

Bij Keytrade Bank zijn de realtimekoersen gratis vanaf drie uitgevoerde transacties per maand

De overige banken bieden geen realtimekoersen aan. De koersen zijn standaard (gratis) met 15 tot 20 minuten vertraagd. 

Deel dit artikel