Nieuws

Uitrookbod op Dalenys en Sapec

1 jaar geleden - donderdag 15 februari 2018
De Belgische bedrijven verdwijnen weldra van de beurstabellen.

Als u nog aandelen bezit van één van deze bedrijven, ga dan in op het uitrookbod. Doet u dat niet, dan zal de waarde van uw aandelen worden overgedragen aan de Deposito- en Consignatiekas, waar ze gedurende 30 jaar tot uw beschikking zullen blijven.

Dalenys

Natixis lanceerde op 11 december 2017 een overnamebod op alle uitstaande aandelen van bedrijfssoftwareproducent Dalenys. Na het overnamebod waarbij 9 EUR per aandeel werd geboden en dat op 22 januari eindigde, is 97,6% van de aandelen in handen van Natixis. Aangezien de grens van 95% is overschreden, lanceert Natixis een uitrookbod (‘squeeze-out’) om de resterende aandelen in handen te krijgen. Als u nog aandelen van Dalenys hebt, ga dan zeker in op het uitrookbod (tegen dezelfde biedprijs van 9 EUR). U krijgt tot en met 23 februari de tijd om uw bank daarvan op de hoogte te brengen.

Sapec

Soclinpar, het investeringsvehikel van de stichtersfamilie Velge en hoofdaandeelhouder van de holding Sapec, beschikt na het afsluiten op 23 januari van het heropende vrijwillig overnamebod over 95,73% van de aandelen van Sapec. Soclinpar bood 60 EUR per aandeel en komt nu ook met een uitrookbod op de proppen om alsnog alle aandelen in handen te krijgen.

Wie nog aandelen Sapec heeft, krijgt tussen 23 april en 29 juni opnieuw de kans om in gaan op het bod van 60 EUR per aandeel. De uitbetaling zal op 6 juli plaatsvinden. Momenteel is de huidige koers van Sapec hoger dan de biedprijs. Lopen de transactiekosten en beurstaksen niet te hoog op, probeer dan uw aandelen tegen een hogere prijs dan 60 EUR op de beurs te verkopen. Werk dan wel met een limietorder! In alle andere gevallen wacht u best tot 23 april om op het uitrookbod in te gaan.

Koers op het moment van de analyse
Dalenys: 9,00 EUR
Sapec: 62,00 EUR

Deel dit artikel