Nieuws

BeauVent verhoogt kapitaal

1 jaar geleden - dinsdag 10 oktober 2017
De Vlaamse coöperatie gespecialiseerd in hernieuwbare energie zal op 10 oktober nieuwe aandelen uitgeven.
BeauVent verhoogt kapitaal

BeauVent verhoogt kapitaal

Doel is om enkele geplande investeringsprojecten te financieren.
U mag op de kapitaalverhoging intekenen. Zorg er echter voor dat u maximum 5% van uw vermogen in BeauVent belegt.

Uitbreiding productiecapaciteit

Beauvent wekt groene stroom op door middel van windmolens, zonnepanelen en warmtenetten. Het leeuwendeel van die stroom wordt vervolgens door Ecopower afgenomen. Momenteel breidt Beauvent zijn productiecapaciteit uit met de bouw van een warmtenet in Oostende, een zonne-installatie in Kuurne en een energiezuinige stookplaats in een woonzorgcentrum in Varsenare.

Wat u moet weten

U kunt vanaf 10 oktober intekenen op nieuwe coöperatieve aandelen. Eén aandeel kost 250 EUR. Wel mag u in totaal niet meer dan 5 000 EUR in de coöperatie beleggen. Hoeveel Beauvent wenst op te halen, is niet gekend maar een snelle rekensom leert ons dat minstens 1 500 000 euro nodig is (alias 6 000 extra aandelen) om de nieuwe projecten financieel rond te krijgen.

Intekenen of niet?

Het gulle dividend van 6%, waar BeauVent zijn coöperanten elk jaar op trakteert, lijkt op het eerste gezicht een goede reden om op de nieuwe aandelen in te tekenen. Volgens ons is dit inderdaad een goede zet.

Wel raden we u aan om gezien de vele risico’s niet meer dan 5% van uw vermogen aan de coöperatie te besteden. Zo kunt u pas na vijf jaar uitstappen en is noch het dividend, noch het kapitaal gegarandeerd.

Bovendien zijn de inkomsten van BeauVent, net als bij andere energiecoöperatieven, sterk afhankelijk van de groenestroomcertificaten. De huidige certificaten zijn vaak geldig voor slechts 15 jaar. En na de heisa rond de Turteltaks is het nog maar de vraag tegen welke prijs toekomstige groenestroomcertificaten zullen worden toegekend.

Deel dit artikel