Nieuws

Is het raadzaam om nog meer Valeo-aandelen te kopen of niet?

1 jaar geleden - maandag 17 juli 2017
Hoe ziet de toekomst eruit voor deze Franse leverancier van auto-onderdelen?

Hoewel de koers recentelijk een dipje kende, ging het aandeel op een jaar tijd zowat 55% hoger en weerspiegelt het nu de verwachtingen van de beleggers en de troeven van de groep. Tegen die prijs is het echter te duur en niet meer koopwaardig. We raden u bijgevolg aan te houden. 

 

De Franse leverancier van auto-onderdelen kon zijn strategie over de laatste jaren degelijk uitvoeren en plukt nu hiervan de vruchten. De groep versterkte zich in meer winstgevende activiteiten zoals de motorcomponenten en stootte minder dynamische activa af. Ook wil ze haar activiteiten verder internationaliseren om van het dynamisme op de buitenlandse markten te profiteren. Gezien Valeo beter wil inspelen op de technologische evolutie in zijn sector, investeert het sinds kort in de elektrische en de zelf-rijdende auto. De nieuwe strategie van de groep zorgde ervoor dat de resultaten van de laatste 5 jaar mooi hoger gingen: zo klommen de omzet, de nettowinst en de cash-flow met respectievelijk 9, 17 en 16%. Puike prestaties dus. De uitdaging voor Valeo bestaat erin om dit ritme aan te houden, al zal dit niet makkelijk zijn. Bovendien beoogt de directie ambitieuze doelstellingen tegen 2021.

 

Koers op het moment van de analyse: 64,41 EUR

 

Valeo is één van de grootste toeleveranciers ter wereld voor de automobielindustrie. De Franse groep realiseerde in 2015 een omzet van 14,5 miljard EUR en stelt meer dan 80000 mensen tewerk in 30 landen (134 productiesites). Haar aanbod bestaat onder meer uit systemen die bijdragen tot de vermindering van de CO2-uitstoot. Ze speelt eveneens in op de ontwikkeling van de zelfrijdende auto. Meer dan 5% van haar omzet wordt aan onderzoek en ontwikkeling besteedt.

 

 

 

 

Deel dit artikel