Nieuws

De coƶperatie Ecopower, actief in hernieuwbare energie, keert een dividend uit van 4%

1 jaar geleden - woensdag 26 juli 2017
Haar inkomsten klommen in 2016 met 27%.

Als u dit groene project wil steunen, dan mag u enkele deelbewijzen kopen. Let er wel op dat u uw belegging beperkt. Houdt er rekening mee dat u pas na 6 jaar kunt uittreden.

Puike resultaten

In tegenstelling tot andere energiecoöperaties, houdt Ecopower zich zowel bezig met de stroomproductie als de levering ervan. En door de distributiekosten door te rekenen aan haar klanten, slaagde Ecopower erin de inkomsten in 2016 fors te verhogen met zo’n 27%. De bedrijfskosten namen ook toe maar in een lager tempo.

Elektrische productie verder opkrikken

Ecopower blijft investeren in haar activiteiten en wil de komende jaren de elektriciteitsproductie verder opkrikken. Het doet dit door de investeringen in voornamelijk windenergie, goed voor bijna 95% van de productie, op te schroeven. Momenteel zijn er 5 windmolenparken in ontwikkeling.

Pellets in de kijker

Kort na de bouw van de pelletfabriek in 2014, om in te spelen op de groeiende markt van duurzame verwarming en om de activiteiten te diversifiëren, startte Ecopower met het verkopen van pellets. De verkoop kwam de eerste jaren moeizaam op gang.

In 2016 lijkt er beterschap te zijn, maar het blijft nog steeds moeilijk om niet-coöperanten te bereiken. Er zullen verschillende campagnes worden gelanceerd om het klantenbestand verder uit te breiden.

Gunstige signalen

Eens de nieuwe windmolenparken af zullen zijn en de pelletverkoop verder wordt aangezwengeld, zullen de inkomsten verder toenemen. Let op: de inkomsten hangen nog in grote mate af van de doorverkoop van groenestroomcertificaten waarvan de prijsevolutie onzeker is. Om deze reden blijven we voorzichtig, trouwens noch het rendement noch het kapitaal is gewaarborgd.

 

Deel dit artikel