Nieuws

Is het aandeel van Bed Bath & Beyond de moeite waard?

1 jaar geleden - woensdag 12 juli 2017
Wat te denken van Bed Bath & Beyond, dat op de NASDAQ noteert onder de ticker BBBY?

Ondanks de terugval van de laatste jaren blijft het aandeel o.i. te riskant. Vermijden.

 

Tijdens de voorbije 5 jaar ging de omzet van Bed Bath & Beyond er met 8% op jaarbasis op vooruit. Op zich een mooie groei dus, maar de winst boert evenwel gestaag achteruit, en hetzelfde geldt voor de cashgeneratie van het bedrijf. Zo werd in 2010 nog zowat 9,6 dollar aan liquiditeiten gegenereerd uit elke 100 dollar omzet, terwijl dat in 2017 nog amper 5,5 dollar is. Bijgevolg staat de koers sinds begin 2015 zwaar onder druk en dook het aandeel maar liefst 60% lager.

Bed Bath & Beyond moet opboksen tegen almaar scherpere concurrentie en is daardoor genoodzaakt een agressieve prijzenpolitiek te voeren (lees: lagere verkoopprijzen te hanteren). Die trend kunnen we trouwens veralgemenen naar de hele distributiesector in de VS. De prijzenoorlog wordt nog meer op de spits gedreven door e-commercegigant Amazon, die nieuwe distributiesectoren wil aanboren en onlangs bijvoorbeeld nog de supermarktketen Whole Foods overnam (actief in bioproducten).

Bed Bath & Beyond ziet haar groeiperspectieven in snel tempo achteruitgaan. De groep heeft besloten haar strategie bij te schaven door minder rendabele winkels te sluiten, in haar kosten te snijden, enz. Daarnaast verhoogt ze ook haar investeringen, maar vooralsnog zonder veel resultaat.

Na de forse koersdaling is het aandeel behoorlijk ondergewaardeerd. De koers-/winstverhouding is vandaag slechts 7,5 terwijl het aandeel in het verleden nog op 15 keer de winst werd gewaardeerd. Gezien de moeilijke context voor de interieurketen en het feit dat enig herstel uitblijft, vinden we die huidige waardering echter gerechtvaardigd.

 

Koers op het moment van de analyse: 29,34 USD

 

Bed Bath & Beyond is een winkelketen die interieurartikelen verkoopt en voornamelijk actief is in Noord-Amerika.

Deel dit artikel