Nieuws

SAPEC: hoofdaandeelhouder Soclinpar wil bod lanceren op de holding

2 jaar geleden - dinsdag 20 juni 2017
En dit terwijl de holding binnenkort een superdividend van 150 EUR zal uitkeren.

Eind mei raadden we u al aan om zo snel mogelijk uw aandelen te verkopen. Vandaag herhalen we ons advies.
VERKOPEN.

 

Terwijl de holding SAPEC op het punt staat een superdividend uit te keren van 150 EUR bruto in het zog van de verkoop van de landbouwdivisie in januari van dit jaar, kondigde hoofdaandeelhouder Soclinpar (46,42%), die deel uitmaakt van de stichtersfamilie Velge, die in totaal 61,72% van de groep in handen heeft, dat het van plan is om binnenkort een bod te lanceren. Per SAPEC-aandeel zou Soclinpar 60 euro bieden, en dit na de uitkering van het superdividend van 150 euro bruto dat vandaag op 20 juni werd goedgekeurd tijdens de gewone algemene vergadering van SAPEC SA (onthechting na beursafsluiting).

Op zich is dit goed nieuws. Eind mei schatten we de overige activiteiten van de holding in op ongeveer 40 EUR per aandeel. De holding COBEPA, die 15,13% van de aandelen aanhoudt verbond zich er al toe om op het bod in te gaan. Doel is om SAPEC van de beurs te halen.

Van het dividend van 150 EUR zult u na de roerende voorheffing nog 105 EUR netto overhouden. Voegt men hieraan de 60 EUR toe die u als gevolg van het bod zult ontvangen (wel is nog niet geweten wanneer de uitbetaling zal plaatsvinden), dan zult u in totaal 165 EUR netto krijgen. Kortom, ligt de koers boven de 165 EUR, dan is verkopen ongetwijfeld interessant.

Deel dit artikel