Nieuws

De koers van SES Global boerde onlangs achteruit

1 jaar geleden - donderdag 1 juni 2017
Is dit het moment om het aandeel te kopen?

Neen. Het is inderdaad zo dat de koers op 2 jaar tijd van 35 EUR tot 21,80 EUR achteruit boerde en het aandeel vandaag niet echt duur is. Niettemin raden we enkel beleggers aan die niet terugdeinzen voor de risico's verbonden aan de technologiesector, om te houden.

 

De satellietoperator kon tot nog toe altijd bogen op een aantrekkelijke winstgevendheid en een goede visibiliteit op zijn inkomsten op lange termijn (contracten van lange duur). Het ziet er nu echter naar uit dat zijn grootste markt, de videosector (2/3 van de omzet), zal vertragen doordat het aantal tv-zenders trager toeneemt en de consument overspoeld wordt door het overvloedige aanbod. Mogelijks zou de groep op die activiteit dan ook waardeverminderingen moeten optekenen.

Bijgevolg voert ze nu een agressieve overnamepolitiek, met de bedoeling zich in andere segmenten te versterken, zoals de mobiliteit, bedrijven en overheidsdiensten. In dit kader neemt de winstgevendheid echter af en zwelt de schuld aan.

Beleggers hebben inmiddels ingezien dat de visibiliteit op de vooruitzichten van het bedrijf afneemt en het profiel van SES Global riskanter wordt. Hierdoor zakte de koers de laatste 2 jaar van 35 EUR tot 21,80 EUR vandaag. 

Deel dit artikel