Nieuws

Is het niet te laat om aandelen van Starbucks te kopen?

2 jaar geleden - woensdag 31 mei 2017
Eigenlijk is het aandeel vrij riskant.

Beschikt u over Starbucks-aandelen, dan mag u ze houden als u zich van de risico's hieraan verbonden bewust bent. Anders vermijdt u het aandeel best.

 

Starbucks beschikt over een fraai groeipotentieel ondanks dat de markt waarop het actief is, afgeschermd wordt door weinig toegangsbarrières. De groep kon de laatste 3 jaar puike prestaties neerzetten op het vlak van omzet, winstgevendheid en cashflow en er rest nog groeipotentieel (ongeveer 10% per jaar), zowel in de VS als op internationaal vlak (Azië).

Grote bloeiende bedrijven met een sterke winstgevendheid, die in staat zijn zelf de verkoopprijzen te bepalen (zoals dit voor Starbucks het geval is), waren de laatste jaren op de Amerikaanse beurzen echter erg populair. Zo ging de koers van Starbucks sinds begin 2009 bijna 13 maal hoger.

Bijgevolg is het potentieel van het aandeel volgens ons al grotendeels uitgeput en zou de koers, die nu al erg hoog ligt, een fikse pandoering kunnen krijgen als de economische conjunctuur terugvalt of de groep haar strategie niet degelijk uitvoert.

 

Koers op het moment van de analyse: 63,26 USD

Deel dit artikel