Nieuws

Even geen transactiekosten bij Deutsche Bank

1 jaar geleden - dinsdag 28 maart 2017
Deutsche Bank voert momenteel een actie waarbij dat “makelaarsloon” tijdelijk en onder bepaalde voorwaarden wegvalt.

Van 15 maart tot en met 15 september (behoudens vervroegde stopzetting) laat Deutsche Bank de transactiekosten vallen op de eerste 50 aan- en verkooporders op de beurzen van Euronext Amsterdam, Brussel of Parijs. De waarde van elk beursorder mag niet uitstijgen boven de 5 000 EUR en de orders moeten online worden uitgevoerd. Beleggingsproducten die in aanmerking komen voor de actie zijn in hoofdzaak aandelen en trackers.

Wel nog taksen en bewaarloon

Opgelet: u zult wel nog altijd beurstaksen moeten betalen, evenals bewaarloon. Dat laatste bedraagt bij Deutsche Bank 8 EUR per lijn of positie, maar wel met een maximum van 80 EUR per effectenrekening. Hebt u bijvoorbeeld aandelen van 4 bedrijven op uw effectenrekening, dan betaalt u jaarlijks 32 EUR (4 x 8 EUR) aan bewaarloon. Goed om te weten: brokers zoals BinckBank, Bolero, DeGiro, Keytrade Bank, Lynx en MeDirect rekenen geen bewaarloon aan.

Klant worden?

Als u overweegt om klant te worden bij Deutsche Bank, kunt u zich maar beter baseren op de tarieven die doorgaans van toepassing zijn, en niet op tijdelijke promotieacties. In de onderstaande tabel hebben we die tarieven vergeleken met die van diverse brokers, en dan zien we dat voor aandelenbeleggingen Deutsche Bank vooral door het aangerekende bewaarloon minder voordelig is. Bestaande klanten mogen uiteraard wel profiteren van deze actie om goedkoper aandelen en trackers te kopen of te verkopen op Euronext.

KOSTEN OP JAARBASIS BIJ DIVERSE BROKERS (1)

Broker

Transactiekosten

Bewaarloon

Totale kosten

BinckBank

85 EUR

-

85 EUR

Bolero

75 EUR

-

75 EUR

DeGiro

32,50 EUR

-

32,50 EUR

Deutsche Bank

82,50 EUR (2)

80 EUR

162,50 EUR

Fortuneo (2)

59,50 EUR

-

59,50 EUR

Keytrade Bank

112,25 EUR

-

112,25 EUR

Lynx

60 EUR

-

60 EUR

MeDirect

75 EUR

-

75 EUR

(1) Simulatie voor een belegger die 10 transacties in aandelen of trackers per jaar uitvoert, telkens voor een bedrag van 2500 EUR. De helft van die transacties wordt uitgevoerd op Euronext Brussel, de andere helft op Euronext Parijs en Amsterdam. De effectenrekening bestaat uit 10 verschillende posities.

(2)De transactiekosten worden tot 15 september 2017 tijdelijk naar nul herleid. (3) Tarief Fortuneo Partner, enkel geldig voor abonnees van Test-Aankoop die dit eerder hebben aangevraagd. Het is niet meer mogelijk om dit vandaag nog te doen.   

Deel dit artikel