Nieuws

Coöperatieve aandeelhouders van Cera mogen een dividend verwachten van 2,5%.

2 jaar geleden - woensdag 18 januari 2017
Het zijn de dividenden van KBC en KBC Ancora die grotendeels het dividend van Cera bepalen.

Coöperatieve deelbewijzen van Cera zijn vooral interessant voor klanten van KBC en CBC die naast het dividend ook de andere voordelen voor coöperanten wel kunnen smaken.

 

Dividendgroei in zicht?

Cera is via haar participaties in KBC en KBC Ancora een belangrijk aandeelhouder van KBC. We verwachten dat zowel KBC als KBC Ancora de komende jaren een hoger dividend zullen uitkeren, en dan zal dus wellicht ook het dividend van Cera stijgen.

Ter herinnering: dividenden van erkende coöperaties zijn vrijgesteld van roerende voorheffing (30%) tot een bedrag van 190 euro per persoon (en voor al uw coöperatieve dividenden samen).

Vergeet niet dat coöperatieve aandelen geen kapitaalbescherming bieden, en dat ze in verhouding tot het risico dus een vrij mager rendement bieden. Naast het dividend (dat evenmin gewaarborgd is), geniet u niet van eventuele meerwaarden op uw deelbewijzen. Die hebben een vaste waarde, ook als de koers van KBC stijgt.

 

Nieuwe deelbewijzen?

Nog tot en met 31 mei is het mogelijk om in te tekenen op nieuwe E-deelbewijzen in pakketjes van 25 stuks. De nominale waarde van 1 aandeel is 50 euro, wat betekent dat de minimuminleg 1250 euro bedraagt. U kunt maximaal intekenen op 100 aandelen (5000 euro). Er zijn geen instapkosten. Uittreden kan alleen indien u daartoe een aanvraag hebt ingediend tijdens de eerste 6 maanden van het vorige kalenderjaar.

Deel dit artikel