Analyse
R&S Retail Group heeft een overnamebod gelanceerd op FNG Group 1 jaar geleden - maandag 8 augustus 2016

FNG is een Belgisch modehuis dat o.a. eigenaar is van de kledinglijn ‘Fred & Ginger’.

Het aandeel FNG noteert op de niet-gereglementeerde Vrije Markt van de Brusselse beurs.
Op het eerste zicht lijkt het alsof FNG de overnameprooi is. Niets is wat het lijkt… Het hele gebeuren slaat op een omgekeerde overname. Het FNG neemt de kleiner R&S over alhoewel het R&S is die (technisch gezien) de aandelen overneemt van FNG. Het management van FNG wil een acquisitie tot stand brengen terwijl het via een omgekeerde overname haar notering op de Vrije Markt kan stopzetten. Op die manier blijft er enkel nog een notering over op de gereglementeerde beurs van Amsterdam.
Door de overname van R&S verwerft FNG de keten Miss Etam. Het verwerven van een beursnotering op Euronext Amsterdam zal FNG meer naambekendheid geven. En de overnamevoorwaarden zijn aantrekkelijk.

 

Voorwaarden overnamebod

R&S Retail biedt per aandeel van FNG 17,2 nieuwe aandelen R&S Retail aan. Per restfractie van 0,2 nieuwe aandelen, ontvangt u 0,29 EUR cash. De aanvaardingsperiode loopt van 27 juli 2016 t.e.m. 19 augustus 2016. Om van een succesvolle overname te kunnen spreken, moet R&S minstens 50 % en één aandeel in bezit krijgen. Lukt dit niet na de afsluiting van het omruilbod, kan de aanvaardingsperiode worden verlengd of heropend. R&S zal erover belissen op het einde van de aanvaardingsperiode (19/08).

 

Praktisch voorbeeld

U bent eigenaar van 44 aandelen FNG. U gaat in op het ruilbod en wisselt uw 44 aandelen in voor 756,8 (44 keer 17,2) nieuwe aandelen R&S. Omdat u net geen recht hebt op 757 aandelen R&S, zult u er slechts 756 ontvangen. Er blijft in dit geval een restfractie van 0,8 over en daarvoor ontvangt u een betaling in contanten, namelijk vier keer 0,29 EUR.

 

Verkoop uw aandelen R&S
Behoud uw aandelen FNG (behalve indien u geen risico wil lopen)

De beurscapitalisatie van FNG beperkt zich tot 136 miljoen euro, degene van R&S tot 6 miljoen.
Beide aandelen zijn zeer illiquide en volatiel.
Op basis van de ruilverhouding, geeft het aandeel FNG u vandaag 17,2 R&S aandelen voor een totale waarde van 32,59 EUR (17 R&S aandelen + 0,29 EUR). Maar het gaat over een bod in aandelen R&S dat u pas op 9 september kan verkopen. Ondertussen kan de koers van R&S dalen (volgens ons is het aandeel overgewaardeerd). We verwachten echter niet dat het tot onder 1,29 EUR zou dalen (het niveau dat de huidige prijs van FNG zou rechtvaardigen).
Indien, op het einde van het aanbod (19/08), R&S geen 50% + 1 aandeel heeft kunnen verwerven, zal het nog steeds in staat zijn om het aanbod af te zien, wat zal wegen op de koers van FNG. Dit scenario lijkt ons echter onwaarschijnlijk. We denken eerder dat de koers van FNG voor 19 augustus nog verder zal stijgen (een stijging van 10 % is mogelijk).

Deel dit artikel