Analyse
Quest for Growth: kapitaalverhoging 2 jaar geleden - dinsdag 3 mei 2016

De privak Quest for Growth voert een kapitaalverhoging door.

TEKEN NIET IN.
Verkoop uw voorkeurrechten op de beurs, of maak ze pas na de kapitaaloperatie ten gelde.
Als u op zoek bent naar een investeringsmaatschappij, raden we u aan om de voorkeur te geven aan Gimv, dat veel minder riskant is en kan bogen op een goed gediversifieerde portefeuille en op een vrij comfortabele kaspositie om in de toekomst een (minstens) stabiel dividend te handhaven.

 

Voorwaarden

Nog tot en met 11 mei kunnen bestaande aandeelhouders intekenen op een nieuw aandeel in ruil voor drie voorkeurrechten (coupons nr. 12), aangevuld met een bedrag van 7 EUR.

 

Ook wie nog geen aandeelhouder is, kan intekenen. Deze mensen zullen een prijs betalen tussen 7 en 8,86 EUR per aandeel, die definitief bepaald wordt op basis van de koers van de voorkeurrechten op de laatste dag van de operatie, met name 11 mei. Het aantal aandelen dat aan hen wordt toegekend kan verschillen van het aantal dat ze hadden gevraagd, omdat eerst de aandelen worden geleverd aan de intekenaars met voorkeurrecht.

 

Bestaande aandeelhouders die niet intekenen en die hun voorkeurrechten niet op de beurs verkopen (verifieer of de kosten niet hoger oplopen dan de opbrengst!), kunnen hun coupons nr. 12 ook nog verzilveren na de operatie. Het bedrag dat ze er dan nog voor krijgen zal eveneens afhangen van de koers van de voorkeurrechten op 11 mei, verminderd met de kosten.

 

Niet intekenen

De onderneming beleefde een uitstekend 2015 en keerde in maart een dividend uit van 2,70 EUR netto, goed voor een duizelingwekkend rendement van meer dan 20%. Quest for Growth keert minstens 90% van zijn gerealiseerde winsten weer uit aan zijn aandeelhouders, en 2015 was op dat vlak dus een echt boerenjaar.

 

Gezien de huidige context op de financiële markten, wordt het niet makkelijk om die prestatie nog eens over te doen. Het dividend is dan ook niet gewaarborgd in de tijd, en bij een slecht jaar (waarin er geen winst wordt gemaakt), kan het worden opgeschort.

 

Aangezien Quest for Growth bijna al zijn winsten uitkeert, beschikt het ook maar over beperkte reserves. Dat is trouwens de reden voor de kapitaalverhoging, waarop we evenwel niet zouden intekenen.

 

Koers op het moment van de analyse: 9,50 EUR

 

Quest for Growth investeert in Europese groeiaandelen (software, halfgeleiders, telecomsector).

 

Deel dit artikel