Analyse
Fagron : kapitaalverhoging bevestigd 2 jaar geleden - maandag 23 mei 2016

De laatste hindernissen om de balans te versterken zijn uit de weg geruimd: heronderhandelde private plaatsing, akkoorden met de schuldeisers, ex-aandeelhouders en bedienden van het Amerikaanse filiaal Bellevue.

Daar het nog een tijdlang erg riskant zal zijn, is het aandeel niet koopwaardig. 
Vermijden.

 

Het in maart aangekondigde reddingsplan bestond uit twee luiken: één voor een paar grote investeerders en één voor het grote publiek. Het eerste deel van de kapitaalverhoging kon enkel doorgaan als de intekenprijs, berekend in functie van het gemiddelde van de koers van de afgelopen 30 dagen voor de operatie lager lag dan 5,50 EUR. Dit was niet het geval. De investeerders gingen opnieuw rond de tafel zitten en besloten in te tekenen tegen 5,7916 EUR. De bestaande aandeelhouder, wiens belang al verwaterde na de eerste kapitaalverhoging (aandelen: +70 %!) zal over een paar weken kunnen inschrijven (5,16 EUR). Gaat alles goed, dan zal Fagron in totaal 220 miljoen vergaren en het aantal aandelen met 2,24 worden vermenigvuldigd. Een belangrijke maar nipte operatie. De financiële situatie zal echter gespannen blijven en zal de groep verhinderen overnames te doen om verder te groeien. Schuldafbouw is dan ook prioritair. Ook voorzien we op middellange termijn geen dividend. Rekening houdend met een aantal ratio's (op basis van boekwaarde, bedrijfswinst…) is het aandeel vrij duur.

 

Koers op het moment van de analyse: 6,93 EUR

 

Fagron is een Belgisch bedrijf dat farmaceutische grondstoffen en bereidingen produceert voor apotheken, ziekenhuizen en de industrie.

 

Deel dit artikel