Analyse
Beleggen in Financière de Tubize? 2 jaar geleden - donderdag 12 november 2015

Is mikken op de holding Financière de Tubize, waarvan de enige activiteit erin bestaat 36,2 % van het kapitaal van het biofarmabedrijf UCB aan te houden, een interessante belegging?

Neen. Het aandeel Financière de Tubize heeft een decote van 43 % tegenover de koers van UCB. Dit cijfer verschilt niet veel van de 40 % die we als gemiddelde voor de laatste 2 jaar hebben opgetekend. Ook is het aandeel moeilijk te verhandelen en ligt het nettodividendrendement met 0,5 % vrij laag.
Tubize: NIET KOPEN
UCB: VERKOPEN

 

Financière de Tubize = UCB

Het aandeel Financière de Tubize aanhouden is hetzelfde als UCB in portefeuille hebben. Het lot van het één is dan ook onlosmakelijk verbonden met het lot van de ander.

 

UCB is actief op het vlak van aandoeningen van het centrale zenuwstelsel en immuunziektes. Nadat het zijn patent verloor op zijn blockbusters Zyrtec (allergie) en Keppra (epilepsie) mikt UCB vandaag op drie middelen (Cimzia, Vimpat, Neupro) om zijn groei te verzekeren.

 

In het tweede kwartaal hebben de verkopen van deze drie middelen samen aangenaam verrast door 23 % toe te nemen (tegen constante wisselkoersen). Wetende dat geen enkel belangrijk patent vervalt tegen het einde van het volgende decennium spiegelen deze producten UCB een mooie toekomst voor op lange termijn.

 

Opvolging verzekerd

De goede resultaten van het middel in de laatste stadium van ontwikkeling, brivaracetam (epilepsie) zou een commercialisering tegen begin 2016 moeten mogelijk maken indien het wordt goedgekeurd. En de eerste klinische resultaten van Romosozumab (osteoporose) worden verwacht in het 1e semester van 2016. Enige minpunt: de onderzoeksresultaten van de 3e molecule waarop UCB zijn hoop had gevestigd, Epratuzumab (tegen systeemlupus) vallen tegen.

 

Dankzij vrij sterke resultaten is de koers van UCB er de voorbije zes maanden met 30 % op vooruit gegaan waardoor het aandeel boven de 80 euro is gekatapulteerd, een historisch hoogtepunt.

 

Koers op het moment van de analyse
Tubize: 66,76 EUR
UCB: 80,51 EUR

 

Deel dit artikel