Analyse
Unitronics: voor durvers 2 jaar geleden - maandag 24 augustus 2015

Unitronics, dat noteert aan Euronext Brussel, is een jong Israëlisch bedrijf dat actief is op het vlak van industriële automatisering.

Dit kleine aandeel is niet aan te raden voor de goede huisvader, maar rond de huidige koers (3,20 EUR), en ondanks de klim van de laatste maanden mogen de meest stoutmoedigen onder u een gokje wagen.
Doe dat uiteraard met mate, voor maximum 5 % van uw portefeuille.

 

Automatisering

In 2012 en 2013 diende de bedrijfswinst nog in hoofdzaak om de financiële lasten te betalen, maar in 2014 verbeterde die situatie dankzij een toename van de activiteit en kon Unitronics een winst van 0,07 EUR per aandeel laten optekenen.

 

De recente ondertekening van een groot contract voor een geautomatiseerde parking in Noord-Amerika bevestigt de innovatiekracht van de groep. Ook veel beleggers kunnen het aandeel best smaken, en de koers is sinds begin dit jaar bijna verdrievoudigd.

 

Financiële situatie opvolgen

Unitronics is vrij klein van omvang (omzet van 36 miljoen EUR in 2014) maar heeft wel een vrij grote schuldpositie. Het zal dan ook niet eenvoudig zijn om de verdere groei in goede banen te leiden. De lancering van nieuwe projecten knabbelt immers aan de liquiditeiten en de evolutie van de kaspositie zal dus nauwlettend in de gaten moeten worden gehouden.

 

De financiële toestand is met andere woorden niet solide genoeg om een dividend te kunnen uitkeren, maar als de groep erin slaagt om haar financiën te versterken, dan ogen de vooruitzichten goed.

Deel dit artikel