Analyse
Hal Trust: interessante holding? 4 jaar geleden - donderdag 19 juni 2014

Op de koersborden van de Amsterdamse beurs leidt Hal Trust een vrij teruggetrokken bestaan. Is het een interessante beleggingsopportuniteit?

We raden u niet aan dit aandeel te kopen. Indien u het aanhoudt, mag u het echter houden.

 

Hal Trust is een Nederlandse holding die genoteerd is op de beurs van Amsterdam. De groep heeft participaties in beursgenoteerde groepen zoals Boskalis (baggeraar), Safilo (brillen), Vopak (opslag van olieproducten) en SBM Offshore (dienstenleverancier voor de oliesector).

 

De holding heeft ook participaties in niet-beursgenoteerde groepen zoals AudioNova (hoorapparaten) of Gispen Group (bureaumateriaal). De parel aan zijn kroon op het vlak van niet-beursgenoteerde activiteiten is evenwel Grandvision (distributie van brillen, lenzen… van het merk GrandOptical) dat het voor bijna 100% in handen heeft. Deze activiteiten kenden de laatste jaren een sterke groei: 39 landen, 4.300 winkels voor een totale omzet van 2,4 miljard euro.

 

Eind maart raamde Hal Trust de waarde van zijn activiteiten op 100,90 EUR per aandeel. De groep staat erom bekend zeer conservatief te zijn in haar ramingen. Op basis van onze eigen berekeningen schatten we de intrinsieke waarde op ongeveer 125 EUR per aandeel. Rekening houdend hiermee bedraagt de decote van de holding ongeveer 25 %. Deze ‘korting’ lijkt ons redelijk gezien de weinige communicatie van de groep en haar gebrek aan transparantie.

 

De voorbije weken heeft Hal Trust laten verstaan dat de notering van het Grandvision-filiaal tot de mogelijkheden behoort. Hal Trust zal hierover meer laten weten tijdens de publicatie van de halfjaarlijkse resultaten op 28 augustus. Een verrassing zou de koers een extra duwtje kunnen bezorgen.

 

Koers op het moment van de analyse: 109,60 EUR

 

Deel dit artikel