Analyse
MFI Condor: interessante belegging? 4 jaar geleden - donderdag 8 mei 2014

Is beleggen in dit Gentse bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling, vervaardiging en verkoop van intra-orale scanners voor tanden interessant?

Nee. Het ziet er naar uit dat met de beursnotering de bestaande aandeelhouders enkel van plan waren hun aandelen te verkopen en dit dan nog tegen een véél te hoge prijs die niet de werkelijkheid weerspiegelt.
Koop dit aandeel niet. Heeft u het in uw portefeuille, verkoop het dan (zet wel een limiet gezien de zeer enge markt).

 

Klein grut

Het Belgische MFI Condor (Medical Franchises & Investments, ISIN-code BE6252013725) met hoofdzetel in Gent en opgericht op 10 april 2002 noteert sinds 15 mei 2013 op de Vrije Markt van de beurs van Parijs. Het aandeel werd tegen 8,70 EUR naar de beurs gebracht via een directe notering. Het ging dan ook niet om een openbaar aanbod en er werd geen referentiedocument of prospectus uitgegeven waarin het bedrijf, zijn markt en zijn perspectieven staan beschreven.

 

MFI Condor heeft een marktkapitalisatie van nog geen 10 miljoen EUR. Bovendien is de liquiditeit zeer beperkt. Het gaat hooguit om enkele transacties per dag en om maximaal enkele honderden stuks of een volume van een paar duizend euro’s. Aanzienlijke koersschommelingen zijn dus mogelijk.

 

Weinig info

Over het bedrijf is nergens enige informatie terug te vinden. Gezien het op de Vrije Markt noteert, heeft het ook nauwelijks enige publicatieverplichtingen naar de belegger toe. De recentste beschikbare jaarrekening is die over boekjaar 2012 (pas goedgekeurd op 13 november 2013 en neergelegd bij de balanscentrale van de NBB op 20 november 2013). Op basis daarvan bedraagt de boekwaarde 0,61 EUR per aandeel en realiseerde het een winst per aandeel van 0,14 EUR (in 2011 was er nog een verlies van 0,52 EUR per aandeel). Uiteraard was er geen dividend.

 

Voor de volgende “update” over het bedrijf (cijfers over 2013) blijft het ongetwijfeld wachten tot eind november 2014 (bijna een jaar na afsluiting van het boekjaar!).

 

Koers op het moment van de analyse: 8,90 EUR

 

Deel dit artikel