Analyse
Jensen Group: kapitaalvermindering 5 jaar geleden - woensdag 12 september 2012

De groep voert een kapitaalvermindering van 1,5 euro per aandeel door. Tegen eind dit jaar zou de betaling moeten volgen. Ze wil hiermee haar balans optimaliseren.

Fiscaal gunstig

Jensen Group is genoteerd op de beurs van Brussel en kwam eind de jaren ‘90 naar de markt onder de naam Ipso-ILG. Het is gespecialiseerd in industriële wassystemen voor ondermeer de hotelsector en ziekenhuizen.
Jensen Group gaat zijn kapitaal met 12 miljoen euro verminderen en zijn aandeelhouders trakteren op een kapitaalvermindering van 1,5 euro per aandeel. Op 4 oktober moet een buitengewone algemene vergadering zich hierover uitspreken maar dit is normaal een formaliteit. Op 27 december zal dan de effectieve uitbetaling volgen.

 

Een kapitaalvermindering is een uitstekende manier om middelen op een fiscaal gunstige manier uit het bedrijf te halen. In tegenstelling tot een dividenduitkering, die onderworpen is aan een roerende voorheffing (25 %), wordt de uitkering van een kapitaalvermindering niet belast. De aandeelhouder krijgt dus het volledige bedrag uitbetaald.

 

Reden

Jensen voert de kapitaalvermindering door omdat het over te veel cash beschikt. De groep ziet immers geen investeringsopportuniteiten meer en heeft geen overnames in de pijplijn. Het geld kan met andere woorden niet op een productieve manier aan het werk worden gezet en het geld levert vandaag trouwens bitter weinig op.

 

Deel dit artikel