Analyse
Dividend Aegon in cash of in aandelen? 5 jaar geleden - maandag 3 september 2012

Op 14 september betaalt de Nederlandse verzekeraar Aegon een dividend uit van 0,10 euro per aandeel. U kunt daarbij kiezen voor een uitbetaling in cash, of in nieuwe aandelen.

Geef de voorkeur aan de nieuwe aandelen. Op die manier versterkt u uw positie in dit aandeel, waarvan de koersklim (+40 % sinds begin dit jaar) wellicht nog niet ten einde is. Het aandeel blijft nog altijd goedkoop, terwijl de resultaten van de verzekeraar zich herstellen. Ook fiscaal zou het normaal wat voordeliger moeten uitdraaien als u het dividend in aandelen ontvangt. In het verleden heeft Aegon er immers altijd al voor gezorgd dat er op de uitkering in nieuwe aandelen geen Nederlandse voorheffing wordt ingehouden (15 % doorgaans). Maar of u nu voor cash of aandelen kiest, aan de Belgische roerende voorheffing (25 %), zult u niet ontsnappen.

U dient aan uw bank uw keuze mee te delen vóór 7 september. Maar de kans is groot dat die termijn bij de Belgische banken met 1, 2 of zelfs meer dagen ingekort wordt. Niet treuzelen, dus!

 

Deel dit artikel