Analyse
Aandelen commerzbank noteren niet langer in Brussel 19 jaar geleden - maandag 23 februari 1998

AANDELEN COMMERZBANK NOTEREN NIET LANGER IN BRUSSEL

Vanaf 28 februari noteren de aandelen Commerzbank niet langer op de beurs van Brussel. Als u aandelen Commerzbank hebt, en later niet wilt worden geconfronteerd met hoog oplopende kosten om ze op een andere beurs te verhandelen hebt u dus nog enkele dagen de tijd om ze in Brussel te verkopen. Als de latere verhandeling op een buitenlandse beurs u niet stoort, mag u ze evenwel ook bijhouden.

 

Schrapping

 

Het gebeurt soms dat een bedrijf beslist zijn aandelen niet langer op een bepaalde beurs te laten noteren. Dat kan verschillende oorzaken hebben, onder andere het feit dat er weinig handel is in het betrokken aandeel. In dat geval vraagt het bedrijf de schrapping van de notering aan. Als de notering wordt geschrapt, betekent dit dat het aandeel op de betrokken beurs niet meer kan worden gekocht of verkocht. Commerzbank kreeg alvast de toelating om zijn notering op 27 februari eerstkomend na het sluiten van de beurs te schrappen. Het aandeel behoudt wel zijn notering op de beurzen van Frankfurt, Zurich, Londen en Tokyo.

 

Wat moet u doen ?

Als een aandeel niet meer op de beurs noteert, betekent dat niet dat u er uw eigendomsrechten op verliest. Wel is het zo dat u uw aandeel via uw tussenpersoon enkel nog op een buitenlandse beurs kunt verhandelen. De kosten daarvoor lopen hoger op dan voor het aan- en verkopen van aandelen in België. Voor een transactie op een buitenlandse beurs moet u gemiddeld rekening houden met kosten ten belope van zo'n 4 % van het transactiebedrag, terwijl de kosten voor een transactie op de Brusselse beurs zowat 1,5 % bedragen. Als u uw aandelen Commerzbank nu in Brussel verkoopt, met de opbrengst andere aandelen koopt en later ook die aandelen weer verkoopt, dan belopen de kosten echter eveneens 4,5 %. Met uw aandelen Commerzbank kunt u dus twee dingen doen :
- als u niet graag aandelen verhandelt op een buitenlandse beurs, kunt u ze nu nog snel op de Brusselse beurs verkopen. De opbrengst kunt u eventueel herbeleggen in andere bankaandelen zoals Kredietbank, Generale Bank, ING of ABN-AMRO;
– u kunt ook uw aandelen Commerzbank gewoon nog wat bijhouden, want net als voor de meeste banken ogen ook voor Commerzbank de toekomstvooruitzichten positief.

 

KOERS VAN HET AANDEEL COMMERZBANK

Op 27 februari na de beurs wordt de notering van Commerzbank op de beurs van Brussel geschrapt. U kunt het aandeel eventueel later verhandelen op een buitenlandse beurs of anders nu nog snel verkopen en de opbrengst eventueel herbeleggen in andere bankaandelen.

Deel dit artikel