Nieuws

Integrale en Ethias maakten het rendement van hun spaarverzekering voor 2016 bekend

1 jaar geleden - woensdag 10 mei 2017
Beide spaarverzekeringen bieden een puik rendement.

Verzekeraar Integrale zette in 2016 een fraai rendement neer (2,50%) met zijn 786-rekening. CertiFlex-8, dat door Integrale beheerd wordt voor rekening van Ethias, deed het met 2% iets minder goed, maar nog altijd veel beter dan de meeste concurrerende producten.
Kies de beste spaarverzekering aan de hand van onze selector.

 

– Met een rendement van 2,50% behoort de 786-rekening tot de toppers van de markt. We zijn daardoor aangenaam verrast, want toen Integrale in januari de gewaarborgde rentevoet voor nieuwe stortingen drastisch verlaagde (van 1,60% naar 0,75%) vreesden we een beetje dat dit de voorbode was van lagere rendementen in de toekomst.

Dat blijkt nu dus niet het geval te zijn, en u mag wat ons betreft dan ook opnieuw bijkomende stortingen uitvoeren in het product. Die nieuwe stortingen zullen genieten van de gewaarborgde rentevoet die momenteel van kracht is (0,75%) en u zult het dus aanvullend ook grotendeels moeten hebben van de facultatieve winstdeelnames die de verzekeraar in de toekomst zal uitkeren. Het valt te verwachten dat het globale rendement de komende jaren verder zal afkalven, maar het zal hoe dan ook hoger blijven dan de opbrengst van een spaarrekening.

– Als u het geluk hebt dat u indertijd stortingen hebt uitgevoerd toen de gewaarborgde rentevoet nog 3,25% bedroeg (wat we toen ook al aanraadden), dan geniet u nog tot het einde van uw contract van die erg fraaie rentevoet, zeker in de huidige context van (extreem) lage rentes.

– Tot slot herinneren we er nog even aan dat het niet meer mogelijk is om nu nog een nieuw contract aan te gaan. Bijstorten op een bestaand contract kan wel.

De instapkosten bedragen 1%, en daar komt nog de taks van 2% bovenop die Vadertje Staat op elke nieuwe storting heft. Gezien de kosten en fiscaliteit van dit product, beschikt u best over een beleggingshorizon van minstens 8 jaar.

Deel dit artikel