federale-vita-invest2

Dit financiële product volgen wij niet meer op. 

Artikels

 • Analyse
  Verzekeraar Federale maakte bekend welke rendementen zijn spaarverzekeringen in 2016 hebben behaald 4 jaar geleden - dinsdag 28 februari 2017
  Vita Invest.2 en Vita Invest Dynamic lieten een rendement optekenen van respectievelijk 1,70% en 2,40%

  Vita Invest.2 liet in 2016 een rendement optekenen van 1,70%

  Stortingen uit het verleden die nog genieten van een hogere gewaarborgde rentevoet (2%, 2,25%, 2,50% of 2,75%) kregen die gewaarborgde rente, zonder winstdeelname erbovenop. Momenteel is de gewaarborgde rente voor nieuwe stortingen0,50%. We geven de voorkeur aan Vita Invest Dynamic, de andere spaarverzekering die Federale eveneens commercialiseert en die betere rendementsvooruitzichten biedt (zie hierna).

  Vita Invest Dynamic liet in 2016 een rendement optekenen van 2,40%

  Opgelet: daarvan moet u wel nog de 0,30% beheerkosten op jaarbasis aftrekken, waardoor er uiteindelijk 2,10% overblijft. Deze spaarverzekering biedt dan ook één van de interessantste rendementen op de markt en behoort dus nog altijd tot onze favorieten.

  De gewaarborgde rente voor nieuwe stortingen bedraagt bij dit product 0% (enkel het kapitaal en de verworven intresten zijn gewaarborgd), maar Federale heeft al meermaals aangetoond dat het in staat is om een mooie winstdeelname toe te kennen.

  De verzekeraar rekent voor dit product geen instapkosten aan. Net zoals bij alle spaarverzekeringen bent u wel een taks van 2% verschuldigd aan Vadertje Staat op elke nieuwe storting.

  In principe zijn er ook uitstapkosten, tenzij u wacht tot uw contract 8 jaar oud is. Dit product is dan ook uitsluitend geschikt als uw beleggingshorizon minstens 8 jaar bedraagt. Zo ontsnapt u meteen ook aan de belasting van uw intresten (30% roerende voorheffing).

   

  Deel dit artikel