Federale - Vita Invest Dynamic

1,55 % Rendement in 2019
2,00 % Rendement in 2018
0,00 % Gewaarborgde intrest 8 jaar
0,00 % Instapkosten
Alle details

Ons advies

Commentaar

 
Premium inhoud

De aanbeveling van onze experten en onze beoordelingen zijn enkel voor abonnees. Wil u graag toegang?

Hoe komen we tot ons advies?

Artikels

 • Analyse
  Vita Invest Dynamic van Federale: interessant? 2 jaar geleden - woensdag 29 augustus 2018
  We zetten de specifieke kenmerken van deze spaarverzekering voor u op een rijtje.

  De aanbevelingen van onze financiële experten en onze beoordelingen zijn enkel voorbehouden voor abonnees. Krijg 5 gratis credits om deze inhoud te ontdekken.

  Ik wil toegang tot deze inhoud!
 • Nieuws
  Hoe intekenen op Vita Invest Dynamic van het bedrijf Federale? 3 jaar geleden - woensdag 19 juli 2017
  Deze spaarverzekering is het ideale groeihormoon voor uw spaarcenten op lange termijn.

  Vita Invest Dynamic, tevens een van onze favoriete spaarverzekeringen, zette in 2016 een prestatie van 2,10% neer waarmee ze zich resoluut tussen de toppers op de markt plaatst. Maar welke stappen moet u volgen om op deze spaarverzekering in te tekenen?

   

  Een kantoor zoeken

  Bij Federale kunt u niet intekenen op een onlinespaarverzekering. Ofwel gaat u langs in een van de 30 kantoren verspreid over het land (u vindt hun adres op de website www.federale.be, onder de rubriek 'Contact'), ofwel vraagt u een adviseur om bij u thuis langs te komen.

   

  Uw risicoprofiel bepalen

  Tijdens het gesprek moet u een aantal vragen beantwoorden over uw beleggingservaring, uw houding tegenover risico’s en uw beleggingsdoelstellingen. Zodat Federale kan bepalen of een spaarverzekering wel geschikt is voor uw beleggersprofiel. In de praktijk zal de focus vooral liggen op de beleggingshorizon die idealiter minstens acht jaar bedraagt.

   

  Het intekenformulier

  – Eerst en vooral moet u uw persoonsgegevens invullen in het vakje 'Verzekeringnemer'. Met dat jargon wordt de persoon bedoeld die het contract sluit en die de premies betaalt. Eventueel kan ook een plaatsvervanger (bv. de echtgenote) worden vermeld wanneer de verzekeringnemer zou overlijden. Interessant als u wenst dat de langstlevende het contract naar eigen goeddunken kan blijven beheren.
  – Het vakje 'Kandidaat-verzekerde' duidt de persoon aan wiens overlijden, als het zich voordoet tijdens de looptijd van het contract, een einde maakt aan het contract. De verzekerde kan u zelf zijn of een persoon naar uw keuze. In hetgeen volgt, gaan we ervan uit dat u zelf de verzekerde bent.
  – U moet een begunstigde aanduiden 'bij leven' en 'bij overlijden'. Als u nog leeft aan het einde van het contract, zal de begunstigde 'bij leven' het kapitaal innen (u duidt zichzelf aan als begunstigde als u uw geld niet wilt overdragen tijdens uw leven). Als u daarentegen komt te overlijden tijdens de looptijd van het contract, wordt het contract stopgezet en zal het geld aan de begunstigde 'bij overlijden' worden gestort: uw echtgenoot/echtgenote, uw kinderen of elke andere persoon naar uw keuze. Vraag advies.
  – U moet ook het bedrag van uw eerste storting opgeven (minstens 2 500 euro), wetende dat aanvullende stortingen later nog mogelijk zijn (minstens 500 euro). Periodieke stortingen zijn echter niet mogelijk.
  – Tot slot moet u opgeven of u wilt intekenen op een overlijdensdekking. Hierbij wordt 130 % van het kapitaal uitgekeerd bij overlijden. De kostprijs voor die verzekering is tamelijk hoog (tot u 52 bent, zal uw rendement per jaar met 0,20 % worden verminderd waarna het tarief toeneemt om uit te komen op 0,96 % per jaar op uw zeventigste). Maar als u erop intekent, betaalt u geen roerende voorheffing (veel duurder) die normaal gezien wordt ingehouden als u geld opneemt tijdens de eerste acht jaar van het contract. Als u echter niet van plan bent om uit uw contract te stappen in de eerste acht jaar – wat we u sterk aanraden, dan verliest deze verzekering al haar voordeel.

  Deel dit artikel

 • Analyse
  Verzekeraar Federale maakte bekend welke rendementen zijn spaarverzekeringen in 2016 hebben behaald 3 jaar geleden - dinsdag 28 februari 2017
  Vita Invest.2 en Vita Invest Dynamic lieten een rendement optekenen van respectievelijk 1,70% en 2,40%

  Vita Invest.2 liet in 2016 een rendement optekenen van 1,70%

  Stortingen uit het verleden die nog genieten van een hogere gewaarborgde rentevoet (2%, 2,25%, 2,50% of 2,75%) kregen die gewaarborgde rente, zonder winstdeelname erbovenop. Momenteel is de gewaarborgde rente voor nieuwe stortingen0,50%. We geven de voorkeur aan Vita Invest Dynamic, de andere spaarverzekering die Federale eveneens commercialiseert en die betere rendementsvooruitzichten biedt (zie hierna).

  Vita Invest Dynamic liet in 2016 een rendement optekenen van 2,40%

  Opgelet: daarvan moet u wel nog de 0,30% beheerkosten op jaarbasis aftrekken, waardoor er uiteindelijk 2,10% overblijft. Deze spaarverzekering biedt dan ook één van de interessantste rendementen op de markt en behoort dus nog altijd tot onze favorieten.

  De gewaarborgde rente voor nieuwe stortingen bedraagt bij dit product 0% (enkel het kapitaal en de verworven intresten zijn gewaarborgd), maar Federale heeft al meermaals aangetoond dat het in staat is om een mooie winstdeelname toe te kennen.

  De verzekeraar rekent voor dit product geen instapkosten aan. Net zoals bij alle spaarverzekeringen bent u wel een taks van 2% verschuldigd aan Vadertje Staat op elke nieuwe storting.

  In principe zijn er ook uitstapkosten, tenzij u wacht tot uw contract 8 jaar oud is. Dit product is dan ook uitsluitend geschikt als uw beleggingshorizon minstens 8 jaar bedraagt. Zo ontsnapt u meteen ook aan de belasting van uw intresten (30% roerende voorheffing).

   

  Deel dit artikel

Belangrijke gegevens

Gewaarborgde intrest

Gewaarborgde bruto intrest 1/03/2016
Commentaar 8 jaar

Winstdeling

Onderworpen aan voorwaardes nee

Rendementshistoriek

2019 1,55 %
2018 2,00 %
2017 2,00 %
2016 2,10 %
2015 2,75 %
2014 -

Soliditeit van de maatschappij

Rating
Maatschappij Federale Verzekering
Standard & Poors -
Moody's -
Fitch -
Commentaar -
Garantiefonds voor deposito's
Systeem Belgisch
Gegarandeerd plafond per verzekeringsmaatschappij per persoon 100.000 EUR

Bijkomende informatie

Bedrijfsnaam Federale Verzekering
Telefoonnummer 02 509 04 11
Adres 12 Stoofstraat - B-1000 BRUSSEL
Website www.federale.be

Duur van het contract

Minimale duur -
Maximale duur 25 jaar

Kosten & belastingen

Belasting/storting 2,00 %
Instapkosten 0,00 %
Uitstapkosten -
Jaarlijkse beheerskosten -
Beheerskosten 0,30 %
Roerende voorheffing 0,0000 %

Stortingen

Eerste minimale storting 2 500,00 EUR
Eerste maximale storting -
Volgende minimale storting 500,00 EUR
Volgende maximale storting -
Periodieke storting -
Maximaal bedrag op de rekening 500 000,00 EUR

Afhalingen

Minimale afhaling 500,00 EUR
Minimaal bedrag te behouden op de rekening 2 500,00 EUR

Bijkomende informatie

Meer weten Financiële informatiefiche van het product
Federale Verzekering