Athora- Self Life Dynamico

1,60 % Rendement in 2020
1,60 % Rendement in 2019
0,01 % Gewaarborgde intrest tot einde looptijd
1,00 % Instapkosten
Alle details

Ons advies

Commentaar

 
Premium inhoud

De aanbeveling van onze experten en onze beoordelingen zijn enkel voor abonnees. Wil u graag toegang?

Hoe komen we tot ons advies?

Artikels

 • Analyse
  Athora Holdings Ltd., met hoofdzetel in Bermuda, neemt de Belgische tak over van de Italiaanse verzekeraar Generali 2 jaar geleden - donderdag 26 april 2018
  Wat als u over de spaarverzekering Self Life Dynamico beschikt?

  We raden u momenteel aan om niet meer bij te storten.

  Tal van beleggers hebben op ons aanraden de spaarverzekering ‘Self Life Dynamico’ van Generali Belgium in huis gehaald. Doordat Generali Belgium in het verleden gulle winstdeelnames toekende, behoort deze spaarverzekering al ruime tijd tot de beste op de markt.

  Voorlopig raden we u aan om niet meer bij te storten en de kat uit de boom te kijken om te zien of Generali Belgium (wellicht binnenkort Athora Belgium) onder zijn nieuwe eigenaar Athora ook van plan is om gulle winstdeelnames uit te keren.

  Weet ook dat na de overname uw tegoeden tot 100 000 euro (per persoon en per verzekeraar) beschermd blijven door het Belgische garantiestelsel en dat de Belgische verzekeringsactiviteiten onder het toezicht blijven van de Belgische toezichthouders.

  Deel dit artikel

 • Analyse
  Spaarverzekering Self Life Dynamico: hoe tekent u in? 3 jaar geleden - vrijdag 29 september 2017
  Meer rendement krijgen op lange termijn is mogelijk met deze formule van Generali.

  Met een rendement van 2,10% in 2016 is de spaarverzekering Self Life Dynamico zeker van een plaats in onze favorietenlijst. Maar hoe tekent u in, want zoiets doet u niet elke dag?
  Lees het hier.

  Zoek een makelaar

  Generali heeft geen eigen kantorennet maar vertrouwt op een netwerk van verzekeringsmakelaars, verspreid over heel het land. Onderaan de website www.generali.be, via de knop ‘zoek een makelaar’, vindt u hun adres en contactgegevens. Vaak kunt u vanop afstand intekenen op deze spaarverzekering. Als lid van Test-Aankoop geniet u verlaagde instapkosten, 1% i.p.v. 7%, bij de makelaars DefA (www.defa.be) en VDV Conseil (www.vdvconseil.be).

  Uw risicoprofiel vaststellen

  Er zal van u worden verlangd dat u een vragenlijst invult zodat de makelaar uw financiële ervaring, uw risicobereidheid en uw spaardoelstellingen kan nagaan. Er wordt vooral gekeken of uw spaarhorizon lang genoeg is (ideaal minstens acht jaar). Vraagt u uw geld vroeger op, dan wegen de kosten zwaar door op het rendement.

  Het openingsdocument

  – Vul eerst uw persoonsgegevens in het vak ‘Verzekeringnemer’. Als er een tweede verzekeringnemer is, vult u die ook in. Bv. uw echtgenoot/echtgenote. De verzekeringnemer is degene die het contract sluit en de premies betaalt.
  – Vul daarna in het vak ‘Verzekerde’ wiens overlijden, indien het zich voordoet tijdens de looptijd, het einde betekent voor het contract. U kunt uzelf aanwijzen maar evengoed iemand anders.
  – Wijs vervolgens in het vak ‘begunstigden’ uw begunstigden ‘bij leven’ en ‘bij overlijden’ aan. Als u nog leeft wanneer het contract ten einde loopt, zal het kapitaal naar de begunstigde ‘bij leven’ gaan (wilt u dat het geld terug naar u komt, duidt dan uzelf aan). Komt u vroegtijdig te overlijden, dan gaat het kapitaal naar de begunstigde ‘bij overlijden’: uw kinderen, partner, … We raden u aan om u hierbij te laten adviseren.
  – Duid ook aan waarvoor u spaart: ‘gewoon’, voor het ‘pensioensparen’ of in het kader van het ‘langetermijnsparen’. De drie opties zijn interessant maar opgelet voor de twee laatste want in ruil voor de belastingvermindering waarop ze recht geven, is het kapitaal tot de 60e verjaardag geblokkeerd.
  – Geef ook het bedrag van uw premie op. Er wordt gewerkt met maandelijkse periodieke stortingen van minimaal 37,50 euro. Generali rekent per niet-gedomicilieerde storting 1,24 euro aan. Het is daarom aangeraden om te werken met een domiciliëringsopdracht.
  – Geef ten slotte aan of u een overlijdensdekking wilt. Bedraagt de dekking minstens 130% van de gestorte premies, dan betaalt u geen roerende voorheffing die normaal gezien wordt ingehouden als u geld opneemt tijdens de eerste acht jaar. Bent u dat niet van plan, wat we u sterk aanraden, dan verliest deze verzekering haar nut.

  Deel dit artikel

 • Analyse
  Generali: daling gewaarborgde rente 4 jaar geleden - woensdag 9 november 2016
  Generali schroeft het gewaarborgd rendement voor nieuwe stortingen op zijn tak 21-verzekeringscontract Self Life Dynamico terug van 0,50 % naar 0,01 %.

  Ondanks die drastische verlaging, behouden we ons vertrouwen in Generali en mag u blijven bijstorten, indien u dat wenst.

  Het totale rendement wordt immers niet alleen bepaald door de gegarandeerde minimumrente maar kan ook worden aangevuld met een winstdeelname. In het verleden was die bij Generali steevast aan de gulle kant, waardoor deze spaarverzekering één van de beste rendementen op de markt kon voorschotelen. We verwachten weliswaar een daling de komende jaren, maar toch zal dit product wellicht een van de betere rendementen op de markt blijven bieden.

  Deel dit artikel

Belangrijke gegevens

Gewaarborgde intrest

Gewaarborgde bruto intrest 26/10/2016
Commentaar tot einde looptijd

Winstdeling

Onderworpen aan voorwaardes ja

Rendementshistoriek

2020 1,60 %
2019 1,60 %
2018 1,80 %
2017 2,05 %
2016 2,10 %
2015 3,10 %
2014 3,10 %
2013 3,10 %
2012 3,00 %
2011 3,25 %
2010 3,10 %
2009 3,30 %
2008 3,00 %
2007 6,60 %
2006 6,75 %

Soliditeit van de maatschappij

Rating
Maatschappij Athora Belgium
Standard & Poors -
Moody's -
Fitch -
Commentaar -
Garantiefonds voor deposito's
Systeem Belgisch
Gegarandeerd plafond per verzekeringsmaatschappij per persoon 100.000 EUR

Bijkomende informatie

Bedrijfsnaam Athora Belgium
Telefoonnummer 02 403 89 00
Adres 149 Louizalaan - B-1050 BRUSSEL
Website www.athora.com/be

Duur van het contract

Minimale duur 5 jaar
Maximale duur -

Kosten & belastingen

Belasting/storting 2,00 %
Instapkosten 1,00 %
Uitstapkosten -
Jaarlijkse beheerskosten -
Beheerskosten 0,00 %
Roerende voorheffing 0,0000 %

Stortingen

Eerste minimale storting -
Eerste maximale storting -
Volgende minimale storting -
Volgende maximale storting -
Periodieke storting Minimum 37,50 EUR/maand.
Maximaal bedrag op de rekening -

Afhalingen

Minimale afhaling 250,00 EUR
Minimaal bedrag te behouden op de rekening 1 250,00 EUR

Bijkomende informatie

Meer weten Financiële informatiefiche van het product
DefA Finance,VDV Conseil