Analyse
Verzekeraars maken het rendement van hun spaarverzekeringen voor 2016 bekend 1 jaar geleden - dinsdag 31 januari 2017
Zoals te verwachten viel, vertonen de rendementen een dalende trend t.o.v. 2015.

Spaarverzekeringen blijven interessant voor wie risicoloos wil sparen op langere termijn (minstens 8 jaar). Wel dient u selectief op te treden.
Ga voor één van onze favoriete spaarverzekeringen.

Safe+ van AG Insurance: rendement van 1,50%

Safe+, een tak 21-spaarverzekering van AG Insurance, zette in 2016 een vrij mager rendement neer van 1,50%, na aftrek van de 0,50% beheerkosten op jaarbasis. In 2015 liet dit product nog een rendement van 2,15% optekenen. Gezien het langdurig lage renteklimaat viel de daling te verwachten, maar het blijft wel mogelijk om spaarverzekeringen te vinden die betere voorwaarden bieden.

Free Invest Plan van BNP Paribas Fortis: rendement van 2%

Ook het rendement van het Free Invest Plan, beheerd door AG Insurance maar verdeeld door BNP Paribas Fortis, vertoont een stevige daling t.o.v. 2015: van 2,65% naar 2% in 2016. Dat neemt echter niet weg dat het nog tot de betere marktprestaties voor dit jaar zou kunnen behoren (nog niet alle rendementen zijn gekend), met uitzondering dan van het rendement van het Waarborgfonds van AFER Europe (dat afklokte op 2,65% voor 2016). Het is jammer dat de instapkosten (tot 3,50%) zo hoog zijn, waardoor we u dit product niet aanraden.

Post Optima Best: eveneens een rendement van 2%

Bpost Bank commercialiseert met Post Optima Best een spaarverzekering die erg sterk lijkt op het Free Invest Plan van Fortis, die eveneens beheerd wordt door AG Insurance, en die dus niet geheel onlogisch ook een rendement van 2% laat optekenen voor 2016. Ook hier nemen de instapkosten (3%) helaas een te grote hap uit uw rendement. Afblijven, dus.

Deel dit artikel