Analyse
Ethias verlengt uitkoopactie First-rekening 1 jaar geleden - dinsdag 6 december 2016
Wilt u uw First-rekening laten afkopen, dan krijgt u tot vrijdag 9 december om een aanvraag in te dienen. Ethias biedt een uitstappremie van 25 %.

Of een afkoop voor u interessant is, hangt af van uw financiële situatie.

Als u denkt uw geld binnen de zeven jaar nodig te hebben, dan kunt u beter op het bod ingaan. Denkt u daarentegen uw centen langer te kunnen laten staan, dan raden we u af om dat te doen. Voor wie zijn rekening behoudt, geven we mee dat Ethias vorig jaar winst heeft gemaakt en een dividend heeft uitgekeerd aan zijn aandeelhouders (de Belgische staat en de gewesten).

De verzekeraar is er dus niet zo slecht aan toe als sommigen laten uitschijnen, ook al moet hij van de nationale bank zijn kapitaalbasis versterken (eigen vermogen) om het hoofd te kunnen bieden aan een eventuele nieuwe financiële crisis. Dat is ook de reden waarom Ethias van de First-rekening af wil: het waarborgen van de rendementen op dat product slorpt veel kapitaal op.

Ethias zou ook overwegen om zich van First te ontdoen via een herverzekeraar, maar dan worden uw kapitaal en het minimumrendement nog altijd gewaarborgd door Ethias en zult u dus niet blootgesteld zijn aan het tegenpartijrisico van de eventuele herverzekeraar. Bovendien blijven uw centen tot 100 000 EUR beschermd.

 

Deel dit artikel