Nieuws

U kunt bij MeDirect een gezamenlijke spaarrekening openen

10 maanden geleden - dinsdag 17 april 2018
Tot voor kort kon u er uitsluitend individuele rekeningen openen.

Wie bij de online bank MeDirect wil sparen, kan doorgaans rekenen op een rente die een pak hoger ligt dan bij de concurrentie. Tot voor kort kon u er uitsluitend individuele rekeningen openen. Sinds 16 april kunt u er echter ook rekeningen openen op naam van twee titularissen (bv. u en uw partner). Maar hoe gaan bestaande klanten te werk als ze een gezamenlijke spaarrekening willen open en hun spaarcenten overzetten naar deze nieuwe rekening?

Een gezamenlijke spaarrekening openen

U kunt kiezen uit drie rekeningen: de Express-spaarrekening, de ME3-spaarrekening en de ME12- spaarrekening. We raden u aan om te opteren voor één van de twee laatste spaarrekeningen. Deze bieden namelijk nog een interessante vergoeding van respectievelijk 0,4% netto en 1% netto. Keerzijde van de hogere rente is dan weer de opzegtermijn van respectievelijk drie en twaalf maanden bij geldopname. De Express-rekening, waarvoor geen opzegtermijn geldt, is met 0,15% netto daarentegen niet interessant.

Uw centen overzetten naar uw nieuwe rekening

Vervolgens kunt u de gelden overschrijven van uw individuele spaarrekening naar de nieuwe gezamenlijke spaarrekening. Hiervoor hoeft u enkel de aanvraag te doen bij MeDirect. Als de gelden op de Express-spaarrekening staan, dan kunt u die nog dezelfde dag opvragen en overschrijven.

Dat zal echter minder vlot gaan bij de ME3- en ME12-spaarrekening want daar moet u rekening houden met een opzegperiode. Bij de ME3-spaarrekening geldt een wachttermijn van drie maanden alvorens u uw gelden teruggestort krijgt. Bij de ME12-spaarrekening is dit twaalf maanden. Eens die termijn is verstreken, komt uw spaargeld vrij en kunt u die naar de gezamenlijke rekening overbrengen.

Niet gereglementeerde spaarrekening

Belangrijk aandachtspunt: doordat MeDirect niet-gereglementeerde spaarrekeningen aanbiedt, wordt er niet gewerkt met een basisrente en een getrouwheidspremie. Er geldt slechts één enkele rentevoet waar u al vanaf dag één recht op hebt. Voordeel hiervan is dat u in tegenstelling tot bij een klassieke rekening, waarop u uw centen twaalf maanden onaangeroerd moet laten om uw getrouwheidspremie te verwerven, in dit geval geen rente verliest als u uw spaargelden van de ene rekening naar de andere overbrengt.

Liever geen opzegtermijn?

Verkiest u een rekening waarbij u uw centen kunt aanspreken wanneer u deze nodig heeft, dan zijn de ME3- en ME12-spaarrekeningen gezien hun opzegperiode niet voor u geschikt. Ga in dat geval voor een spaarrekening met een hoge basisrente. Ontdek gauw onze favorieten.


Deel dit artikel