Nieuws
Laten we samen de belastingregeling op spaarcenten veranderen! Geef ons uw mening en steun ons voorstel. 1 jaar geleden - maandag 22 mei 2017
We zullen de conclusies van uw eisen voorleggen aan de minister van Financiën en de politieke partijen.
Laten we samen de belastingregeling op spaarcenten veranderen! Geef ons uw mening en steun ons voorstel.

Laten we samen de belastingregeling op spaarcenten veranderen! Geef ons uw mening en steun ons voorstel.

Surf gauw naar www.test-aankoop.be/spaarfiscaliteit en geef ons uw mening.

België is één van de Europese landen waar de spaarder het meest wordt achterop gesteld

Zo flirt de spaarvergoeding bij ons met het absolute minimum en dit terwijl de inflatie, die in het 1e kwartaal 3% bedroeg, hoger dan het Europese gemiddelde ligt. Gevolg: uw spaarcenten zijn alsmaar minder waard. Plaatste u 10 jaar geleden 10 000 euro op een spaarrekening, dan kunt u hiermee nu voor slechts 9 200 euro aan inkopen doen! Toch staat op de Belgische spaarrekeningen vandaag nog altijd 250 miljard euro weg te kwijnen. Van dit geld profiteren vooral de banken en de staat. Zo krijgt u als u 10 000 euro op een spaarrekening zet, op een jaar tijd amper 4 euro aan interesten. De banken daarentegen putten hieruit 160 euro door met uw spaarcenten leningen toe te kennen. De Belgische staat van zijn kant heft op deze spaarcenten jaarlijks 40 euro aan belastingen bij de banken. 

Laten we samen deze situatie veranderen!

Na de petitie om de lage spaarrente aan te klagen waarbij we 18 000 handtekeningen verzamelden, gaan we nu een stap verder. We nodigen u uit de fiscale regeling op spaargeld vanuit een nieuw standpunt te bekijken. Vandaag betaalt u tot 1 880 euro aan interesten geen belastingen. Rekening houdend met een gemiddelde rentevoet van 0,04% betekent dit dat u over 4,7 miljoen euro aan spaarcenten mag beschikken zonder te worden belast!

Waarom zouden we nu niet een deel van dit fiscale voordeel loodsen naar andere beleggingen, die op lange termijn meer opbrengen en uw koopkracht beter beschermen? Concreet stellen we voor dat het belastingvoordeel op spaarrekeningen niet meer zou afhangen van de vergaarde interesten maar van het gespaarde bedrag, namelijk 25 000 euro (of 50 000 euro per koppel). Ter compensatie zou u op een effectenrekening 50 000 euro kunnen storten (100 000 euro per koppel), waarop de inkomsten, dit zijn de dividenden, interesten, meerwaarden... , niet zouden worden belast. U zou kunnen inzetten op diverse producten: staatsbons, termijnrekeningen, fondsen, aandelen, obligaties. Deze rekening zou u minimum 8 jaar moeten aanhouden.

Bent u een voorstander van dit voorstel?

Surf dan gauw naar www.test-aankoop.be/spaarfiscaliteit en laat het ons weten.
Test-Aankoop zal de conclusies van uw eisen voorleggen aan de minister van Financiën en de politieke partijen.

 

Deel dit artikel