Nieuws

Het uitstaand bedrag op Belgische spaarrekeningen is in het 4e kwartaal 2016 gezakt

2 jaar geleden - woensdag 26 april 2017
Bent u op zoek naar een risicoloze belegging, dan raden we u nog steeds een spaarrekening of spaarverzekering aan.

Uit statistieken van de Nationale Bank van België blijkt dat het kapitaal op spaarboekjes in het laatste kwartaal van 2016 is afgenomen ten voordele van zichtrekeningen. Ondanks de lage rentevoeten blijft het echter de moeite om voor een goede spaarrekening te kiezen. En als u uw geld langer kunt missen (minstens 8 jaar), kies dan voor één van de spaarverzekeringen die we u aanraden.

 

Op korte termijn: sparen op minder dan 8 jaar

Blijf op zoek gaan naar de betere spaarrekeningen, die u een stuk meer opleveren dan een zichtrekening (meestal 0%). Zo biedt de ME3-spaarrekening van MeDirect nog altijd 0,55%. En voor spaarbedragen tot maximum 500 EUR per maand, bent u nog beter af met het DB Saving Plan van Deutsche Bank. Die rekening biedt u vanaf de eerste dag 0,90%, en voor bedragen die 12 maanden lang onaangeroerd op de rekening bleven, komt daar nog de getrouwheidspremie van 0,30% bovenop.

 

Op lange termijn: sparen op meer dan 8 jaar

Als u over een horizon van minstens 8 jaar beschikt, zullen spaarverzekeringen u een hoger rendement opleveren dan spaarboekjes (en eveneens risicoloos). 

Deel dit artikel