Nieuws

Easy Save: om makkelijk te sparen?

2 jaar geleden - woensdag 14 december 2016
BNP Paribas Fortis en onlinespeler Hello Bank, die allebei tot de groep BNP Paribas behoren, hebben op 7 december Easy Save gelanceerd.

Easy Save is een gratis dienst die op vraag van de klant kan worden geactiveerd en waarbij voor elk elektronische betaling van een niet rond bedrag (cijfers achter de komma), het bedrag naar de hogere euro wordt afgerond en het verschil op een spaarrekening wordt gestort.

Stel dat u bijv. een telecomfactuur te betalen hebt van 14,30 EUR, dan zult u effectief dit bedrag betalen aan uw leverancier, maar het betalingssysteem zal het bedrag naar 15 EUR afronden en het verschil van 0,70 EUR op uw spaarrekening storten. Dat zorgt er dus voor dat u automatisch en zonder moeite een (wel heel) beperkt bedrag kunt sparen. Volgens de banken komt u zo jaarlijks gemiddeld al snel aan een spaarbedrag van 170 EUR.

Het is alleen spijtig dat de rentes op de meeste spaarrekeningen bij Hello Bank en BNP Paribas Fortis niet hoger zijn dan het wettelijke minimum van 0,11 %. Veel zal het u dus allemaal niet opleveren.

We raden u dan ook aan om het kleine bedrag dat u via Easy Save zou sparen, gewoon op een spaarboekje te plaatsen met een voldoende hoge rente, zoals de ME3 Spaarrekening van MeDirect.

Deel dit artikel