Analyse
Rente op termijnrekeningen veert op 1 jaar geleden - woensdag 1 maart 2017
Betekent dit dat een termijnrekening nu even interessant is als een spaarrekening?

Neen. Ondanks het feit dat in de loop van de laatste weken een aantal banken een renteverhoging op hun termijnrekeningen aankondigden, zijn deze producten momenteel nog steeds onvoldoende interessant. Op één uitzondering na: de termijnrekening van MeDirect die op één jaar een interessante nettorente biedt.

 

Rentevoeten nog steeds te laag

Aan de huidige lage rentevoeten loont het niet de moeite uw geld voor één, drie jaar of langer vast te zetten. Daarom raden we termijnrekeningen af. Tegenwoordig moet de spaarder namelijk al tevreden zijn met een zeer pover rendement van gemiddeld 0,25% op 1 jaar en 0,65% op 5 jaar. Op korte looptijden komt de rente niet uit boven dat van een goede spaarrekening. De langere looptijden houden daarentegen het gevaar in dat u het risico loopt dat de rente in de tussentijd opleeft en uw centen niet aan hogere rentes kunt vastzetten.

 

De uitzondering: MeDirect

De enige termijnrekening die in aanmerking komt, is die van MeDirect. Deze biedt op 1 jaar een nettorente van wel 0,60%, wat enigszins voldoende is om een alternatief te bieden voor uw spaarrekening als deze al goed gevuld is. Uiteraard moet u de gelden een volledig jaar kunnen missen.

Deze termijnrekening biedt betere spaarvoorwaarden dan de beste spaarrekeningen op de markt
Enkel de ME3-spaarrekening van MeDirect biedt een nog hogere rente van 0,80%, maar waar de rente van dag op dag kan worden aangepast.

 

Vast rendement

Het voordeel van de termijnrekening is dat het rendement vaststaat en dus niet meer kan dalen. Als u denkt dat de spaarrente nog verder zal dalen, kunt u op veilig spelen en kiezen voor een termijnrekening. Let er wel op dat uw tegoeden (spaar- en termijnrekeningen) bij MeDirect niet boven de kapitaalgarantie van 100 000 EUR uitstijgt die geldt per persoon en per bank.

Deel dit artikel