Analyse
Het laatste nieuws rond spaarrekeningen 1 jaar geleden - dinsdag 13 december 2016
PSA Bank, MeDirect, jongerenspaarrekeningen...

PSA Bank zet definitief de spaaractiviteiten stop

Op 4 december beëindigde PSA Bank haar spaaractiviteiten in ons land. Het nieuws werd al een tijdje geleden aangekondigd toen PSA Bank een overeenkomst afsloot met Keytrade Bank om de spaarrekeningen over te nemen.

Renteverlaging MeDirect

De online bank MeDirect heeft op 7 december haar spaartarieven opnieuw verlaagd. De vorige rentedaling dateert van midden oktober. De nieuwe rentewijziging is alleen van toepassing op de Express Spaarrekening, die haar nettorente van 0,50% naar 0,365% ziet dalen (na aftrek van de roerende voorheffing van 27%). Ondanks deze daling blijft MeDirect nog altijd de interessantste aanbieder op de Belgische markt en dus deel uitmaken van onze favorieten.

Welke spaarrekening voor kinderen?

Ouders die op zoek zijn naar een genereuze spaarrekening voor hun kinderen, of voor tieners of jongvolwassenen die financieel op eigen benen leren staan, vinden daarvoor nog maar zelden rekeningen die hogere voorwaarden bieden dan “gewone” rekeningen (waarop jongeren vroeger wel vaak aanspraak konden maken). Bovendien is het ook niet altijd mogelijk om voor een gulle gewone spaarrekening te kiezen, zoals die van MeDirect, omdat die voorbehouden zijn aan meerderjarigen. Voor minderjarige kinderen is de spaarrekening met de hoogste rente momenteel de Jongerenspaarrekening van Fintro (0,5 % + 0,2 %). U kunt deze rekening voor uw kinderen openen vanaf hun eerste levensjaar, en de rekening loopt door tot ze de leeftijd van 30 jaar bereiken.

Deel dit artikel