Analyse
Rentedaling bij NIBC Direct 1 jaar geleden - donderdag 22 september 2016

De online bank NIBC Direct past haar rentevoeten neerwaarts aan op 28 september.

Ontdek nu onze favoriete spaarrekeningen

 

– De rente van de Direct Flexrekening daalt van 0,584 % naar 0,438 % netto. Ondanks de rentedaling, waardoor de voorwaarden nog iets minder aantrekkelijker worden dan die van MeDirect, blijft de rekening een goed alternatief als u overweegt uw spaargeld een aantal maanden onaangeroerd te laten.

 

– De basisrente van de Direct Spaarrekening daalt van 0,40 % naar 0,30%. De getrouwheidspremie blijft ongeschonden en bedraagt 0,10 %.
Deze rekening, die uiteindelijk iets minder biedt dan de Direct Flexrekening, is niet interessant.

 

– De basisrente van de Direct Getrouwheidsrekening blijft gelijk en bedraagt 0,05 %, de getrouwheidspremie daalt echter van 0,55 % naar 0,45 %. Na die nieuwe dip zal deze rekening eveneens veel minder opbrengen dan de rekeningen van MeDirect.

 

Heeft u echter al flink wat spaargeld ondergebracht bij MeDirect (denk aan het plafond van het depositogarantiesysteem van 100 000 euro per bank en per klant), dan vormt deze rekening van NIBC Direct een interessante diversificatie voor op de middellange termijn (= indien u uw spaargeld minstens drie jaar op de rekening laat staan).

 

Ook de DB E-Fidelity Account van Deutsche Bank, de Getrouwheidsrekening van Evi en het Plus Sparen van MoneYou vormen een evenwaardig alternatief naast de Direct Flexrekening van NIBC.

 

Deel dit artikel