Analyse
Nog meer rentedalingen 2 jaar geleden - dinsdag 5 juli 2016

Belfius, ING en PSA Bank schroefden recentelijk hun spaarvergoeding terug.

Ga voor onze favorieten.

 

Belfius: lagere basisrente en getrouwheidspremie op Spaarrekening+

Op 29 juni daalden zowel de basisrente als de getrouwheidspremie van de Spaarrekening+ bij Belfius. De basisrente zakte van 0,05% naar 0,01% (het wettelijk minimum), de getrouwheidspremie voor nieuwe stortingen werd teruggeschroefd van 1% naar 0,75%. Via deze spaarrekening kunt u maximaal 500 EUR per maand sparen.

 

Deze rekening is evenwel niet interessant.
Bent u op zoek naar een formule om periodiek te sparen, dan is het DB Saving Plan van Deutsche Bank, met een basisrente van 1% en getrouwheidspremie van 0,50%, een betere optie.

 

ING: lagere rente op Tempo Sparen

Sinds 1 juli biedt ING een lagere rente op zijn Tempo Sparen, waarop er eveneens maximaal 500 EUR per maand kan worden gestort. De basisrente halveert van 0,40 naar 0,20%, de getrouwheidspremie daalt van 1,20% naar 1%.

 

Deze voorwaarden zijn niet interessant.
Ook hier geldt hetzelfde advies als hierboven, met name dat het DB Saving Plan interessanter is.

 

PSA Bank: lagere rente op alle spaarrekeningen

De Franse kredietinstelling PSA Bank heeft op 29 juni de intresten verlaagd op al haar spaarrekeningen.
– De Distingo-rekening biedt voortaan nog een basisrente van 0,45%, t.o.v. 0,65% voorheen. De getrouwheidspremie bedraagt 0,10%, het wettelijk vastgelegde minimum.
– Bij de getrouwheidsspaarrekening Distingo Plus blijft de basisrente op 0,05% maar daalt de getrouwheidspremie van 0,80 naar 0,60%.

 

Geen van beide rekeningen is interessant.
De voorwaarden zijn immers pover. Spaartegoeden die u bij deze bank aanhoudt, vallen onder het Franse depositogarantiesysteem (tegoeden eveneens gewaarborgd tot 100.000 EUR per persoon en per bank).

 

Merk op dat onze favoriete rekeningen geen "gereglementeerde" spaarrekeningen zijn. Ze werken dus niet met een basisrente en een getrouwheidspremie, maar bieden u daarentegen één globale rentevoet aan. U betaalt wel 27% roerende voorheffing op de ontvangen intresten, maar dat vinden we op zich geen probleem, want na aftrek van de roerende voorheffing houdt u netto nog altijd meer over dan bij de concurrenten. Voordeel is dan weer dat u uw centen geen 12 maanden lang hoeft te laten staan om de getrouwheidspremie te verwerven. U kunt m.a.w. op elk moment uw geld opvragen zonder aan rendement in te boeten.

Deel dit artikel