Analyse
DHB Bank beÃĢindigt spaaraanbod in ons land 2 jaar geleden - dinsdag 12 juli 2016

Gezien de lage rentevoeten is de bank van oordeel dat het onvoldoende rendabel is om hier nog een spaaraanbod te behouden.

Vanaf 1 augustus zal het niet langer mogelijk zijn om nieuwe rekeningen te openen of bijkomende stortingen uit te voeren op rekeningen bij DHB Bank. Ze verlaagde trouwens al gestaag haar spaarrentes tot het wettelijke minimumniveau (0,01 % + 0,10 %).

 

Op 3 oktober 2016, zal DHB Bank al haar bestaande spaarrekeningen in ons land afsluiten. Het geld op uw S@veonline-rekening en/of Plus-rekening wordt overgezet op uw zichtrekening, waarbij de intresten (basisrente en getrouwheidspremie) pro rata temporis berekend worden tot en met 2 oktober. U zult niets aan getrouwheidspremie verliezen, zelfs niet indien uw centen minder dan 12 maanden op uw rekening stonden. De bank gaat de getrouwheidspremie berekenen op het aantal maanden dat uw geld effectief bij haar geparkeerd stond.

 

Als u een termijnrekening hebt bij DHB, dan kunt u kiezen of u die al dan niet vroegtijdig wilt stopzetten. Wilt u dit niet, dan zult u gewoon op de voorziene eindvervaldag worden terugbetaald (kapitaal + rente). Kiest u ervoor om de spaargelden wel vervroegd (en boetevrij) op te vragen, dan kunt u daartoe een verzoek indienen tot 30 september. Tip: als u een rentevoet hebt die stukken hoger ligt dan wat u vandaag elders kunt ontvangen op een spaarrekening, dan hebt u er uiteraard baat bij om uw termijnrekening gewoon te laten doorlopen tot de geplande einddatum.

 

DHB Bank zal voortaan alleen nog persoonlijke leningen aanbieden.

 

Deel dit artikel