Analyse
Izola Bank verlaagt spaarvergoeding 2 jaar geleden - dinsdag 12 april 2016

Op het eerste gezicht biedt de rekening een fraai rendement maar...

Sinds 6 april biedt de rekening, die slechts met één rentevoet werkt en dus onderworpen is aan 27 % roerende voorheffing 0,91 % netto (t.o.v. 1,10 % voorheen).
Daarmee blijft ze een van de gulste op de markt, maar we raden ze niet aan gezien de administratieve rompslomp die een Maltese rekening met zich brengt..
Op zoek naar een goede rekening? Gebruik
onze selector. 

 

Izola Bank bestaat al meer dan 20 jaar in Malta. De bank is in handen van de Belgische groep Van Marcke (badkamers, sanitair, keukens en verwarming). Izola Bank beschikt niet over een rating. Als we er de rekeningen op napluizen, zien we geen onaangename verrassingen, maar de bank was lange tijd een heel kleine speler en groeit stevig sinds 2013. Het valt af te wachten hoe het management met die groei zal omspringen.

 

In het geval van een faillissement, zijn de tegoeden tot 100.000 euro per persoon beschermd door het Maltese depositogarantiesysteem, maar vanuit België is het niet zo evident om na te gaan in welke mate dat goed gespijsd en degelijk georganiseerd is. Aangezien het om een buitenlandse bank gaat zonder fysieke vestigingen in België, opent u dus een buitenlandse rekening waarvan u het bestaan moet melden in uw belastingaangifte, en ook aan het centraal meldpunt van de Nationale Bank van België.

 

Izola Bank zal trouwens ook niet zelf rechtstreeks de 27 % roerende voorheffing afhouden die u verschuldigd bent aan onze fiscus. Die moet u dus aangeven. Vergeet dat niet, want door de informatie-uitwisseling met Malta is de fiscus hoe dan ook op de hoogte van die inkomsten.

 

Deel dit artikel