Analyse
PSA Bank: rente lager op 24 maart 2 jaar geleden - woensdag 9 maart 2016

De onlinebank PSA Bank, financieel filiaal van de autobouwer PSA Peugeot-Citroën, zal op 24 maart de rentevergoeding op haar twee spaarrekeningen verlagen.

Hoewel deze rentevoeten hoger liggen dan bij de grootbanken, behoren ze toch niet tot de beste voorwaarden op de markt. Gebruik onze selector en ontdek welke onze favoriete rekeningen zijn. 

 

– Op de DISTINGO-rekening wordt de basisrente van 0,70 % naar 0,65 % teruggeschroefd en de getrouwheidspremie van 0,20 % naar 0,10 %.
– Op de DISTINGO Plus-rekening blijft de basisrente (0,05 %) weliswaar onveranderd maar zal de getrouwheidspremie terugvallen van 1 % tot 0,80 %.

 

Zelfs al zijn uw tegoeden bij PSA Bank gedekt tot 100 000 euro per persoon door het Franse depositogarantiesysteem dan nog ligt het risico van de bankinstelling volgens ons te hoog om uw spaarcenten er zonder zorgen onder te brengen (zie kaderstuk hieronder).

 

PSA: een risicovolle bank?

De activiteit van PSA Bank bestaat er vooral in om leningen aan kopers van wagens van de merken Peugeot en Citroën aan te bieden alsook aan concessiehouders van de groep. Spaarrekeningen zijn één van de financieringsbronnen van de bank zodat ze kredieten kan aanbieden. De wagenbouwer heeft enkele jaren geleden financiële problemen gekend.

 

Vandaag ziet de situatie er beter uit. Vorig jaar nog heeft het ratingagentschap Moody’s de rating van de bank (Baa3) optrokken tot de categorie van veilige emittenten (zelfs al is deze rating de laagste voor dit type van emittenten). Standard & Poor’s van zijn kant toont zich nog voorzichtig. Het agentschap houdt momenteel de rating BB+ aan, een fractie onder de categorie van veilige emittenten.

 

Wij verkiezen ook om op veilig te spelen. Peugeot heeft recent goede resultaten kunnen voorleggen maar de vooruitzichten blijven onzeker. De autogroep staat voor grote investeringen wil ze haar ontwikkeling voortzetten.

 

Deel dit artikel