Analyse
DB Saving Plan: nieuwe rekening voor periodiek sparen 2 jaar geleden - dinsdag 12 januari 2016

Ook Deutsche Bank biedt nu een spaarrekening aan om periodiek te sparen, waarop u een maximumbedrag van 500 euro per maand mag storten.

De nieuwe rekening biedt een basisrente van 1 % en een getrouwheidspremie van 0,50 %. Overweegt u om periodiek te sparen, dan is de rekening DB Saving Plan alvast een optie. Voor meer info, raadpleeg onze favorietenlijst. 

 

Het aanbod onder de loep

– De basisrente van de nieuwe rekening bedraagt 1 % en de getrouwheidspremie 0,50 %.
– U mag maximaal 500 euro per maand storten. Stort u toch meer, dan wordt het surplus automatisch overgezet naar een DB E-account, dat een veel lager rendement biedt (basisrente: 0,30 %; getrouwheidspremie: 0,10 %). Uiteraard mag u ook minder storten.
– De stortingen verlopen verplicht via een doorlopende opdracht. U kunt echter die opdracht op elk moment stopzetten als u geen geld meer wenst bij te storten of als u het stortingsbedrag wilt wijzigen.
– Er zijn geen kosten om de rekening te openen of af te sluiten, en evenmin beheerkosten.
De eerste schijf van 1880 euro per persoon aan intresten (plafond voor 2016) is vrijgesteld van roerende voorheffing (15 %). Let wel: dit plafond geldt voor al uw spaarrekeningen samen.
– U dient deze rekening in een agentschap te openen. Online is dit immers niet mogelijk.

 

Onze mening

Deutsche Bank heeft duidelijk goed nagedacht over de lancering van haar Saving Plan en plaatst zich met de voorwaarden ervan meteen op kop van het peloton van de gulste spaarrekeningen op dit moment. En dat zonder dat het de bank handenvol geld kost, gezien het beperkte bedrag dat maandelijks maar mag gestort worden.

 

Commercieel niet slecht bekeken, maar wat we wel waarderen is dat Deutsche Bank, in tegenstelling tot andere banken, de klemtoon legt op een degelijke basisrente (1 %) bij deze rekening, en niet zozeer op de getrouwheidspremie (0,50 %). Dat betekent dat u, indien u om welke reden ook te vroeg uw centen afhaalt om de premie te verwerven, u toch nog altijd een rendement van 1 % overhoudt, wat vandaag lang niet slecht is.

 

We kunnen alleen maar hopen dat de voorwaarden nog geruime tijd zo zullen blijven, en dat het niet om een zoveelste tijdelijke actie gaat alleen bij het begin van het jaar.

 

Deel dit artikel