Analyse
Risicoloos beleggen op 2 jaar 3 jaar geleden - donderdag 28 augustus 2014

U beschikt over 50 000 euro en u wilt dit bedrag zo veel mogelijk doen renderen zonder enig risico te nemen. U wilt over 2 jaar namelijk een eigen stekje kopen. Welke opties heeft u?

Drie mogelijkheden

– Spaarrekening
Een spaarrekening bij een grootbank brengt minder dan 0,50 % op. Diverse kleinere (internet)banken bieden echter nog voorwaarden tussen 1,50 en net geen 2 %. De kans is wel groot dat de spaarrente de komende twee jaar nog verder zal dalen.
– Termijnrekening en staatsbons op 2 jaar
Termijnrekeningen en kasbons met een looptijd van twee jaar brengen bij de grootbanken tussen 0,25 en 0,50 % netto op, bij de andere spelers tussen 0,50 % en 1 %. Het gulste aanbod vinden we bij internetbanken NIBC Direct (1,43 %) en MeDirect (1,95 %).
– Spaarverzekering
Een spaarverzekering biedt op papier het meest: de rendementen varieerden vorig jaar tussen 2 en 3 %, en bij AFER Europe zelfs tot 3,36 %. Maar we mogen niet vergeten dat de kosten en de taks op elke storting zwaar doorwegen op korte termijn. Houden we daar rekening mee, dan klokt het rendement op een termijn van 2 jaar af op minder dan 1 %.

 

Bij de meeste banken zal een spaarrekening uiteindelijk de beste optie zijn.
Ontdek
hier onze favorieten. 

Maar als u bereid bent om de platgetreden paden te verlaten, dan is de termijnrekening op 2 jaar bij MeDirect zijn beste koop (1,95 %). Bovendien is zijn rendement twee jaar lang gewaarborgd. Tegoeden bij MeDirect zijn tot 100 000 euro per persoon beschermd door het Maltese depositogarantiefonds.

 

Deel dit artikel