Analyse
Landbouwkrediet: tijdelijke verhoging premie 6 jaar geleden - dinsdag 22 mei 2012

Het Landbouwkrediet speelt jojo met de getrouwheidspremie op zijn iHorizon-spaarrekening.

Het Landbouwkrediet heeft de premie op zijn iHorizon-rekening opgetrokken tot 1,25 % nadat het op 16 april de getrouwheidspremie nog had verlaagd van 1 % tot 0,80 %. Maar het gaat enkel om een tijdelijke promotie. De hogere rente geldt slechts tot en met 15 juni. De basisrente blijft onveranderd op 1 %.
• Concreet zullen stortingen die tussen 15 mei en 15 juni plaatsvinden van de hogere rente van 1,25 % kunnen profiteren en dit voor een jaar. Ter herinnering, het geld moet gedurende twaalf maanden onafgebroken op de rekening blijven, wil men de premie verwerven. Stortingen die zijn uitgevoerd voor 15 mei zullen blijven genieten van de getrouwheidspremie die op het moment van de storting in voege was. De promotie geldt niet voor deze stortingen behalve voor stortingen die gebeurd zijn tussen 15 mei en 15 juni 2011. De oude getrouwheidspremie van toen, namelijk 1,50 % is dan verworven en een nieuwe periode met een nieuwe premie (van 1,25 %) breekt dan aan.
• Uiteindelijk zal deze actie voor veel spaarders een slag in het water betekenen en niets opleveren. We vinden deze spaarrekening niet interessant. Er zijn betere alternatieven op de markt te vinden, die kunt u hier vinden. 

 

Deel dit artikel