Nieuws

Europa neemt maatregelen tegen binaire opties en CFD’s

1 jaar geleden - dinsdag 3 april 2018
De ESMA treedt hierbij in de voetsporen van de FSMA…

Binaire opties en CFD’s met een hefboom zijn al sinds 2016 door de Belgische financiële toezichthouder (FSMA) verboden. De Europese financiële toezichthouder (ESMA) treedt nu in de voetsporen van de FSMA en voert een verbod in op de verkoop van binaire opties en CFD’s aan particuliere beleggers.De aangekondigde maatregelen vormen een duidelijke waarschuwing voor de belegger. Ga niet in op aanbiedingen van binaire opties. Ook CFD’s met een hefboom of CFD’s van niet-erkende aanbieders zijn te mijden.

Met binaire opties kunt u gokken op de evolutie van een bepaald aandeel, munt, grondstof, … op zeer korte termijn. Zo kunt u inzetten op het feit dat de koers van Apple de komende vijf minuten zal dalen. Stijgt de koers, dan verliest u uw volledige inleg. Krijgt u gelijk, dan dreigt u uw winst nooit uitgekeerd te krijgen daar het bij binaire opties vaak om frauduleuze beleggerspraktijken gaat.

CFD’s (contracts for difference) zijn ook beleggingsinstrumenten, waarbij u op een koersdaling of -stijging kunt inspelen van een bepaald financieel actief (aandelen, munten…). Het verbod is vooral van toepassing op CFD’s met hefbomen (kunnen resulteren in een negatief saldo) en CFD’s die niet worden gecommercialiseerd door erkende banken of brokers.

Deel dit artikel