Nieuws

Juni was een ronduit fantastische maand voor beleggers

4 dagen geleden - vrijdag 12 juli 2019
Onze evenwichtige portefeuille is met 2,4% gestegen.
Juni was een ronduit fantastische maand voor beleggers

Juni was een ronduit fantastische maand voor beleggers

Zijn gemiddeld jaarlijks rendement is 5,7% op een jaar, 7,1% op 3 jaar en 7% op 5 jaar. 
Met dank aan de Centrale Banken die rondbazuinden dat de tijden van hogere rentevoeten nog niet voor onmiddellijk zijn. Dat nieuws stuwde zowel de aandelen als de obligaties hoger. De portefeuille verandert deze maand niet.
 

Een vals noot

Kijken we naar de fondsen die onze portefeuille bevolken, dan zagen we maar één valse noot: iShares $ Treasury Bond 3-7yr UCITS ETF ging 1,2% lager. Het fonds belegt in staatsobligaties met middellange restlooptijden en had uiteindelijk geen verhaal tegen de zwakkere dollar vorige maand. Het groene biljet verloor 2,1%, net omdat de kans op hogere rentevoeten, die de munt aantrekkelijker zouden maken, in de kiem werd gesmoord. Tot zover het slechte nieuws. Alle andere posten in de portefeuille gingen hoger. 

Groeilanden doen het goed

Opvallend waren daarbij de prestaties van de fondsen die mikken op de groeilanden. Zij gebruiken massa’s buitenlands geld om zichzelf te financieren en de lagere intrestvoeten zorgen dat dat gebeurt aan kleine(re) kost. Dat zorgt voor een beter financieel plaatje op lange termijn en daar hadden de beleggers wel oog voor. Het is een van de redenen dat Fidelity Indonesia 2,4% hoger fietste ondanks de turbulente nasleep van de presidentsverkiezingen (fraude insinuaties en protesten). 

Zweedse aandelen boven

En de gele trui gaat naar… XACT OMXS30 UCITS ETF. Onze topkeuze op het vlak van Zweedse aandelen reed iedereen uit het wiel met een winst van 7,8%. 

Ontdek op perspective.integrale.be, of op 02/761 04 76, het fonds van de verzekeraar Integrale dat de evenwichtige portefeuille van Test-Aankoop invest schaduwt.

Deel dit artikel