General Electric

US3696041033
E-mailalert
Toevoegen aan portefeuille
12,71 USD 21/06/2018 21:27 New York
-0,18 USD (-1,36 %) Wijziging sinds laatste afsluiting
12,83 27,78  52 weken min max
-54,48 % Rendement 1 jaar
3,73 % Dividendrendement
Alle details
Premium inhoud

Het advies van onze experten en onze beoordelingen zijn enkel voor abonnees. Wil u graag toegang?

Hoe komen we tot ons advies?

Artikels

 • Analyse
  General Electric niet langer in Dow Jones-index 6 uur geleden - donderdag 21 juni 2018
  De groep blijft op zoek naar gezondere fundamenten om daarna terug op te veren, maar die oefening is niet zonder gevaren.
   
   
   
   

  Het advies van onze experten en onze risicobeoordelingen zijn enkel voor abonnees. Wil u graag toegang?

  Ik wil toegang tot deze inhoud!
 • Analyse
  Alweer turbulentie bij General Electric 27 dagen geleden - vrijdag 25 mei 2018
  Het dividend staat op de helling.

  Het aandeel blijft correct gewaardeerd.
  HOUDEN.

  Om zich te hercentreren en zijn schuld af te bouwen, zal General Electric in een eerste fase zijn transporttak laten fuseren met Wabtec. Dit zal echter onvoldoende zijn en de volgende etappes zullen wellicht ingewikkelder zijn.

  Het dividend dat een paar maanden geleden werd gehalveerd, komt hierdoor op de helling te staan. Vooral gezien de activiteit turbines zwakker zal blijft presteren.

  Koers op het moment van de analyse: 14,60 USD

  General Electric is een industriële groep actief in uiteenlopende domeinen. Ze produceert uitrustingsgoederen voor de energiesector en de sector voor afvalwaterbehandeling zoals gas- en stoomturbines, windmolens, uitrustingen voor ontzilting. Is ook actief in de luchtvaart (vliegtuigmotoren), de gezondheid (o.a. medische beeldvorming), de uitrusting voor olie-exploratie en de transportsector (locomotieven, mijnvoertuigen...).

  Deel dit artikel

 • Analyse
  General Electric is begonnen te herstructureren maar dat is niet zonder risico 1 maand geleden - dinsdag 24 april 2018
  Wel zijn de eerste elementen vrij geruststellend.

  We handhaven ons advies als u het risico aanvaardt.
  HOUDEN.

  Nadat 8 van de 10 laatste kwartalen ontgoochelden, bracht het 1e kwartaal 2018 eindelijk soelaas. Zo compenseerde de goede gezondheid van de strategische activiteiten (luchtvaart, gezondheid) de moeilijkheden van de turbines. Ook staat GE globaal voor op zijn kostenbesparingsplan. Bijgevolg handhaven we onze winstdoelstellingen op 0,75 USD per aandeel in 2018 en 1,1 in 2019. Overigens is de groep nog altijd van plan 20 miljard USD aan activa af te stoten tegen eind 2019. Hierdoor zou de ongerustheid over haar financiële gezondheid moeten afnemen. Betekent dit dat alles nu koek en ei is? Niet echt. Ook blijft voorzichtigheid geboden. Zo mikte GE een jaar geleden nog op een winst per aandeel van 2 USD voor 2018. De groep is de laatste kwartalen echter veel kwetsbaarder geworden o.a. in de takken turbines en olie & gas. Overigens moest ze haar dividend halveren. Verder bleef de interne omzetgroei van de industriële activiteiten over het voorbije kwartaal negatief (- 4%). Ook zouden de nogal ondoorzichtige financiën nog voor slechte verrassingen kunnen zorgen: zo leed de groep ondanks de degelijke bedrijfsresultaten een kwartaalverlies van 0,14 USD in het zog van een provisie voor vroegere hypothecaire leningen.

  Koers op het moment van de analyse: 14,52 USD

  General Electric is een industriële groep actief in uiteenlopende domeinen. Ze produceert uitrustingsgoederen voor de energiesector en de sector voor afvalwaterbehandeling zoals gas- en stoomturbines, windmolens, uitrustingen voor ontzilting. Is ook actief in de luchtvaart (vliegtuigmotoren), de gezondheid (o.a. medische beeldvorming), de uitrusting voor olie-exploratie en de transportsector (locomotieven, mijnvoertuigen...).

  Deel dit artikel

 • Analyse
  General Electric bevindt zich nog altijd in een moeizame transitiefase 4 maanden geleden - vrijdag 26 januari 2018
  Het concern zal hard moeten knokken om terug in de gading te komen bij de beleggers.

  De koers bereikte zijn laagste niveau ooit maar gezien de problemen vinden we het aandeel nog altijd geen buitenkans. HOUDEN.

  In 2017 trappelde de omzet ter plaatse en boekte de groep een verlies van 0,72 USD per aandeel. De oorzaak ligt bij hoger dan verwachte lasten in het algemeen, bij een uitzonderlijke last i.v.m. de belastinghervorming in de VS, en bij verliezen die voortvloeien uit oude herverzekeringscontracten en waarnaar de autoriteiten een onderzoek hebben ingesteld (dossier zal de komende jaren een impact blijven hebben). Bij de industriële activiteiten is er geen herstel van de energie-infrastructuur (turbines): in het 4de kwartaal daalde de omzet er met 15% t.o.v. een jaar eerder en de bestellingen met 25%. De toekomst moet er herbekeken worden in het licht van alternatieve energievormen. Gelukkig is er wel nog altijd groei (+4% in 2017) voor de strategische activiteiten luchtvaart en gezondheidszorg, samen goed voor 40% van de omzet in de industriële tak en 68% van de bedrijfswinst. GE lijkt niet bereid zichzelf te ontmantelen in meerdere entiteiten (te complex, te duur?) en zal de komende maanden focussen op groei en op de rentabiliteit van haar hoofdactiviteiten en op activa-overdrachten in andere divisies (incl. olie en gas). We tippen op een winst per aandeel van 0,75 USD in 2018 en van 1,10 USD in 2019.

  Koers op het moment van de analyse: 16,18 USD

  General Electric is een industriële groep actief in uiteenlopende domeinen. Ze produceert uitrustingsgoederen voor de energiesector en de sector voor afvalwaterbehandeling zoals gas- en stoomturbines, windmolens, uitrustingen voor ontzilting. Is ook actief in de luchtvaart (vliegtuigmotoren), de gezondheid (o.a. medische beeldvorming), de uitrusting voor olie-exploratie en de transportsector (locomotieven, mijnvoertuigen...).

  Deel dit artikel

 • Analyse
  General Electric blijft zijn aandeelhouders ontgoochelen 7 maanden geleden - donderdag 23 november 2017
  De koers viel terug tot zijn niveau van 20 jaar geleden en het dividend werd onlangs gehalveerd.

  De hoop op winstgroei werd niet ingelost. Volgens de nieuwe directie zal de groep een overgangsfase doormaken voor ze kan herstellen.
  Hoe dan ook, er is geen reden om te panikeren. General Electric heeft nog flink wat werk voor de boeg, maar het blijft een degelijke industriële groep met talrijke kwaliteitsvolle activa. Bovendien, en al zal de koers op korte en middellange termijn misschien nog schommelen, houdt het aandeel gezien de koersdip volgens ons voldoende rekening met de huidige moeilijkheden.
  Bent u geduldig en staat u open voor risico's (3), dan mag u HOUDEN.

  Faling

  De winst per aandeel 2017 zal niet hoger liggen dan dat van 2009, dat een zwart jaar was voor de wereldeconomie. Want om de forse afname van zijn activiteit in de financiële sector (als gevolg van de crisis) te compenseren, deed General Electric (GE) aanzienlijke investeringen (34 miljard dollar van 2013 tot 2017). Probleem is dat deze investeringen vaak zwaar te torsen waren (bv. turbines van Alstom) of op een ongelukkig moment werden uitgevoerd (investeerde in de oliesector toen de olieprijs hoog was, die erna fors zakte). Ook kocht GE onder druk van een aandeelhoudersactivist flink wat eigen aandelen in (voor ±40 miljard dollar in 2015 en 2016) tegen een vrij hoge koers (25 à 30 USD).

  Wel is het zo dat de groep soms gewoon pech heeft gehad. Ook is ze soms onvoorzichtig geweest. En de bedragen die ze toen verkeerd spendeerde, werpen vandaag dus geen vruchten af. Bijgevolg moet de groep gezien ze over onvoldoende middelen beschikt en haar schuld binnen de perken wil houden, haar dividend halveren (tot 0,48 USD bruto voor 2018).

  Waarom?

  Jack Welch, bedrijfsleider van de groep van 1981 tot 2001, werd door het zakenblad Forbes uitgeroepen tot de meeste succesvolle CEO van de 20e eeuw... Zijn opvolger Jeffrey Immelt (die onlangs aftrad) verklaarde onlangs (en met weinig bescheidenheid) in het befaamde Harvard Business Review "dat hij General Electric heeft wederopgebouwd". De groep meent dus dat ze kan bogen op een uitstekend management.

  In werkelijkheid zitten de zaken echter helemaal anders in elkaar. General Electric ontpopte zich namelijk tot een erg complex conglomeraat, dat niet in staat was zich op doeltreffende wijze aan de economische en technologische ontwikkelingen van de laatste 20 jaar aan te passen. De groep kende een chaotisch parcours. En vaak werden de activiteiten te laat geherdefinieerd. Bovendien heeft 50% van de werknemers van GE minder dan 5 jaar anciënniteit. Onder deze omstandigheden is het dan ook niet gemakkelijk om één duidelijk objectief te stellen voor de hele groep.

  Geen nieuwe strategie?

  Deze zomer werd een nieuw directieteam aangesteld met aan het hoofd John Flannery (die met enig succes verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de gezondheidstak). Maar na een eerste strategische audit bleek dat het nieuwe team niet radicaal brak met de strategie van zijn voorgangers. General Electric blijft dus op dezelfde manier functioneren.

  Enerzijds zal de groep haar activiteiten één voor één blijven opkuisen (er werden afstotingen aangekondigd, o.a. voor ±20 miljard dollar in de verlichting en het transport). En anderzijds zal ze de volgens haar strategisch interessante activiteiten versterken (meer dan de helft van de omzet): de energie-infrastructuur (turbines…), de luchtvaart en gezondheidszorg. De turbines kampen momenteel met een aantal problemen. Maar in de luchtvaart en de gezondheid komen steeds meer bestellingen binnen (ook in de bijpassende diensten).

  Op termijn zou ook de tak olie en gas, die onlangs bij Baker Hughes werd ondergebracht, kunnen worden afgestoten. De groep zal dus pogen meer liquiditeiten te genereren. En in dit opzicht zal vanaf nu elke investering grondig onder de loep worden genomen wat de inkomsten en uitgaven betreft.

  Wat hiervan te denken?

  Gezien een radicale beslissing uitblijft (uiteenvallen van de groep in kleine onafhankelijke eenheden...) zal General Electric, al wordt zijn structuur iets lichter, een log conglomeraat blijven, dat de nieuwe directie nieuw leven zal moeten inblazen. Want al moet de groep prioriteit blijven geven aan innovatie, toch kan General Electric niet worden omschreven als een 125-jarige start-up zoals de vorige directie dit ooit formuleerde. Wel ziet het er naar uit dat de groep strenger zal worden in de toekenning van middelen aan haar diverse divisies. Ook zal ze haar winstgevendheid strikter gaan beheren.

  De belegger van zijn kant zal de vorderingen die GE al dan niet zal maken, aandachtig in het oog moeten houden. 2018 wordt wellicht alweer een overgangsjaar: we tippen op een winst per aandeel van ±0,90 USD (stabiel t.o.v. 2017). En wellicht zal pas in 2019 de omzet met minimum 2% groeien (zonder afstotingen en overnames) en de winstgevendheid toenemen. Ondertussen zal het nu al verlaagde dividend op de helling blijven staan.

  Koers op het moment van de analyse: 18,15 USD

  General Electric is een industriële groep actief in uiteenlopende domeinen. Ze produceert uitrustingsgoederen voor de energiesector en de sector voor afvalwaterbehandeling zoals gas- en stoomturbines, windmolens, uitrustingen voor ontzilting. Is ook actief in de luchtvaart (vliegtuigmotoren), de gezondheid (o.a. medische beeldvorming), de uitrusting voor olie-exploratie en de transportsector (locomotieven, mijnvoertuigen...).

  Deel dit artikel

Meer

Belangrijke gegevens

Identiteitskaart

Maximumkoers afgelopen 12 maanden 27,78 USD
Minimumkoers afgelopen 12 maanden 12,83 USD
ISIN-code US3696041033
Beurs New York
Noteert op Euronext Brussel nee
Bèta 1,16
Volatiliteit 17,42 %
Aantal bestaande aandelen 8.657.945.000
Beurskapitalisatie (in miljard) 111,51 USD
Sector Diverse industrieën en diensten
Transactievolume (gemiddeld / dag / x 1 000) 1.227.255 USD
Score corporate governance 5

Sleutelcijfers per aandeel (USD)

2018 (e) 2017 (e) 2016 2015
Dividend 0,48 0,84 0,93 0,92
Courante winst 0,75 -0,72 0,91 -0,62
Nettowinst 0,75 -0,72 0,91 -0,62
Courante cashflow 1,40 1,08 1,43 0,48
Netto cashflow 1,40 1,08 1,43 0,48
EBIT 1,15 -0,49 1,46 0,86
EBITDA 1,95 1,16 2,01 2,01
Boekwaarde 7,20 7,41 8,67 10,48
Tastbare boekwaarde -2,60 -2,38 0,62 3,49

Prestaties (in euro)

General Electric Stoxx Europe 600 S&P 500
Rendement 3 maanden 0,98 % 2,32 % 7,95 %
Rendement 6 maanden -22,40 % -1,05 % 6,00 %
Rendement 1 jaar -54,48 % -1,26 % 9,12 %
Rendement 5 jaar -5,76 % 6,26 % 14,67 %

Financiële ratio's van het bedrijf

2017 (e) 2016 2015 2014
Pay out - 103,64 % - 58,76 %
Current ratio - 1,92 1,58 1,98
Return on equity - 10,78 % -6,25 % 8,65 %
Total return on equity - 10,78 % -6,25 % 11,89 %
Brutomarge - 27,87 % 41,10 % 45,28 %
Nettomarge - 6,23 % -4,14 % 10,33 %
EBIT marge - 10,38 % 6,08 % 22,38 %
EBITDA marge - 14,32 % 14,24 % 28,63 %
Belastingvoet - -5,68 % 338,04 % 10,35 %
Gearing - 108,88 120,95 81,01
Eigen vermogen/ Balanstotaal - 22,05 % 20,93 % 21,10 %

Beursgegevens per aandeel

2018 (e) 2017 (e)
Dividendrendement 3,73 % 6,52 %
Koers/ Courante winst 17,17 -
Koers/ Courante cashflow 9,20 11,93
Koers/ Boekwaarde 1,79 1,74
Koers/ Tastbare boekwaarde - -
Prijs per netto vermogenswaarde - -
Verwacht rendement op lange termijn 6,91 % -

(e) : raming

×
Vertel ons wat u denkt
general-electric
In welke mate zou u deze webpagina aanbevelen aan uw vrienden en familie ? Geef een score tussen 1 (zeker niet) en 10 (zeker) *
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Opmerkingen (optioneel)
Verzenden