AT & T US00206R1023

E-mailalert
Toevoegen aan portefeuille
35,71 USD 18/10/2017 22:00 New York
-0,52 USD (-1,44 %) Wijziging sinds laatste afsluiting
35,59 43,02  52 weken min max
-9,33 % Rendement 1 jaar
5,44 % Dividendrendement
Alle details

Premium inhoud

Het advies van onze experten en onze beoordelingen zijn enkel voor abonnees. Wil u graag toegang?

Hoe komen we tot ons advies?

Artikels

 • Analyse
  AT&T: enkele problemen in tv-divisie 2 dagen geleden - dinsdag 17 oktober 2017
  En de recente natuurrampen hebben ondermeer een impact op de resultaten.
   
   
   
   

  Het advies van onze experten en onze risicobeoordelingen zijn enkel voor abonnees. Wil u graag toegang?

  Ik wil toegang tot deze inhoud!
 • Analyse
  AT&T boekte een puik 2e kwartaal en bevestigt zijn vooruitzichten 2017 2 maanden geleden - donderdag 27 juli 2017
  Maar gezien de onzekerheid rond de overname van Time Warner blijven we voorzichtig.

  HOUDEN.

   

  De omzet van het 2e kwartaal zakte met 2% maar de winst per aandeel (vergelijkbare basis) klom met 10% (1e kwartaal: +3%). De bedrijfsmarge bereikte alweer een record in de mobilofonie (30,4%; 29,8% een jaar voorheen). Ondanks de agressieve aanbiedingen van de concurrentie behoudt AT&T erg winstgevende klanten. Overigens werden er nog nooit zo weinig abonnementen opgezegd dankzij de combinatiepakketten (telefoon, internet, tv) die AT&T biedt sinds de overname van DirecTV (Amerikaanse n°2 in betaal-tv via satelliet overgenomen in 2014). Nu wil de groep ook Time Warner inlijven. Bedoeling is om een completer aanbod te bieden, alsook een betere toegang tot kwalitatieve mediacontent (Warner Bros, HBO…). AT&T wil de overname (tegen 85 miljard dollar) tegen eind 2017 afronden. Rond het project heerst echter grote onzekerheid. Welke toegevingen zal AT&T namelijk moeten doen om groen licht te krijgen van de autoriteiten? Zal het dividend worden verlaagd? En zal de operatie aandeelhouderswaarde creëren? Dus koopt u het aandeel best niet, ook al is het iets ondergewaardeerd. Wel handhaven we onze winstramingen: 2,40 USD per aandeel in 2017 en 2,52 USD in 2018.

   

  Koers op het moment van de analyse: 38,03 USD

   

  AT&T is een Amerikaanse telecomoperator. De groep is actief in vaste en mobiele telefonie en in internet, zowel voor particulieren als voor bedrijven.

   

   

   

   

   

   

  Deel dit artikel

 • Analyse
  Kwartaalresultaat van AT&T 5 maanden geleden - vrijdag 28 april 2017
  Het resultaat is zonder verrassing.

  Het aandeel is correct gewaardeerd.
  HOUDEN.

   

  Het kwartaalresultaat is zoals verwacht en de doelstellingen voor het boekjaar 2017 zijn bevestigd. In afwachting dat de autoriteiten groen licht geven voor het aankoopbod op Time Warner, handhaven we onze winstramingen.

   

  Koers op het moment van de analyse: 39,91 USD

   

  AT&T is een Amerikaanse telecomoperator. De groep is actief in vaste en mobiele telefonie en in internet, zowel voor particulieren als voor bedrijven.

   

   

  Deel dit artikel

 • Analyse
  AT&T doet een bod op Straight Path... 6 maanden geleden - vrijdag 14 april 2017
  ...en boekt vooruitgang wat de uitrol van het 5G-netwerk betreft.

  Het aandeel is correct gewaardeerd.
  HOUDEN.

  De Amerikaanse telecomoperator deed een bod (1,25 miljard USD) op Straight Path Communications, de eigenaar van een groot aantal frequentiepakketten voor het 5G-netwerk (mobiel internet). De groep wil zo proberen haar concurrenten te tackelen wat de uitrol van het 5G-netwerk betreft. Dat moet in de toekomst de resultaten stutten.

   

  Koers op het moment van de analyse: 40,28 USD

   

  AT&T is een Amerikaanse telecomoperator. De groep is actief in vaste en mobiele telefonie en in internet, zowel voor particulieren als voor bedrijven.

   

   

  Deel dit artikel

 • Analyse
  Bod AT&T op Time Warner: de inzet 10 maanden geleden - vrijdag 16 december 2016
  Een paar weken geleden deed de Amerikaanse telecomgigant AT&T een vriendelijk bod op mediareus Time Warner voor 85 miljard dollar.

  Een aanzienlijke operatie die normaal gezien tegen eind 2017 zou moeten voltooid zijn … tenminste als de concurrentieautoriteiten er geen stokje voor steken. Maar niets is minder zeker. In afwachting gaan we na wat de inzet is voor beide groepen en hun aandeelhouders. Speculeer niet. U mag beide aandelen houden.

  Ooit groen licht?

  De entiteit die uit de fusie van AT&T en Time Warner zou ontspruiten, zou qua winst in de VS op de 3e plaats komen te staan. Een vooruitzicht dat de concurrentieautoriteiten, die zich nog over de zaak moeten uitspreken, wellicht niet zal bekoren. Wel is Donald Trump, die eerder de fusie niet genegen was, inmiddels al wat bijgedraaid. Maar de markten zijn sceptisch. De koers van Time Warner ligt nu 13% onder de biedprijs van AT&T, namelijk 53,75 USD in cash en de rest in aandelen, wat tegen de huidige koers een totaal bedrag betekent van 107,50 USD. Mocht de operatie stranden, dan zou dit voor de groepen echter geen ramp zijn. Beide zijn namelijk goed gewapend om op hun eentje hun pad voort te zetten.

  Voor AT&T: betwistbare overname

  – AT&T is co-leader op de Amerikaanse telecommarkt, een mature markt met schijnbaar vastgeroeste concurrentieposities. De groep tracht haar groei opnieuw op de rails te krijgen. Zo kocht ze een paar maanden geleden DirecTV en werd ze de nr. 1 in kabel-tv in de VS (vóór Comcast). Vandaag wil AT&T in zee gaan met Time Warner en legt het hiervoor 85 miljard op tafel, goed voor 30% van zijn beurskapitalisatie.
  – Wel is het overnamedoelwit zeker kwalitatief. Time Warner is eigenaar van de populaire zenders HBO en CNN, de filmstudio's Warner Bros, enz. En de resultaten van de groep ogen fraai. Maar al ligt de biedprijs niet overdreven hoog (17 maal winst Time Warner), toch kan men zich afvragen of de operatie strategisch interessant is. Diverse toenaderingen tussen telecom- en mediagroepen liepen in het verleden immers al met een sisser af (AOL-Time Warner, Vivendi Universal). Hoofdargumenten zijn echter dat dankzij het toekomstig succes van het mobiele 5G-netwerk (in 2020) video's vooral via smartphone zullen worden bekeken en dat de kwaliteit van de content cruciaal zal zijn om zich van de andere telecomoperatoren te onderscheiden en tegen online operatoren op te boksen (Netflix, Amazon…). En is de content degelijk beheerd, dan zal de reclame bovendien kunnen worden gepersonaliseerd.
  – Maar dit alles is enkel mogelijk als AT&T de exclusieve rechten verkrijgt op Time Warners content. Wat misschien nooit zal gebeuren. Want toen AT&T in 2011 NBC Universal kocht, besloten de mededingingsautoriteiten dat ook de concurrentie de content van NBC-Universal mocht uitzenden. Bijgevolg kan de biedprijs, die gezien de verhoopte synergieën wat hoog ligt, en de toenadering zelf in vraag worden gesteld. Daarnaast zou, indien de fusie wel doorgaat, de financiële situatie van AT&T fors aftakelen. De schuldenberg zou met 150 miljard dollar aandikken en het dividend (voornaamste troef AT&T!) zou in het gedrang komen.

  Gezien de risico's m.b.t. de schuld, het dividend en de onzekerheid rond de goede afloop van de operatie, blijven we voorzichtig: we trokken onze risicofactor op tot 3 en raden u niet meer aan het aandeel te kopen. Maar gezien AT&T niet zou lijden in geval de operatie strandt (heeft voldoende troeven om alleen zijn aandeelhouders te verwennen), mag u houden.

  Voor Time Warner: speculeer niet

  Sinds de overnamegeruchten klom Time Warner met 15 %. Maar opdat de biedprijs zou worden bereikt, moet de koers nog 13% hoger gaan. We raden u echter aan hier niet op te speculeren. Want ongeacht de mening van Trump kunnen de concurrentieautoriteiten de operatie tegenhouden. En mocht de koers van beide aandelen plots fors schommelen, dan zouden de financiële voorwaarden van de operatie kunnen worden gewijzigd, in die mate zelfs dat de aandeelhouders van één van de groepen of van beide groepen zich tegen de fusie zouden kunnen verzetten. Tenslotte zal er mogelijks een jaar voorbijgaan voor de situatie duidelijker wordt en de overname eventueel plaatsvindt tegen circa 107,50 USD. Gezien de veelbelovende situatie op de Amerikaanse markten, zit het er echter dik in dat de koers over die periode sowieso met 13% zal stijgen. Niettemin compenseert dit onvoldoende het risico op een koersval in geval de operatie niet doorgaat.

  Mislukt de operatie, dan zal de koers achteruitboeren. Op langere termijn kan Time Warner echter perfect alleen zijn boontjes doppen. En hoewel de groep enerzijds haar winstdoelstelling van 8 USD per aandeel tegen 2018 wellicht niet zal behalen (vastgelegd nadat 21st Century Fox zijn bod weigerde), kan ze anderzijds wel goed inspelen op de digitale trend. Ook is haar content (live op internet of via betaal-tv) van goede kwaliteit. Wel valt te bezien hoe de winstgevendheid en het dividend zullen evolueren. In afwachting koop niet om te speculeren. Houden dus.

  Koers op het moment van de analyse:
  AT&T: 41,50 USD
  Time Warner: 95,32 USD

  AT&T is een Amerikaanse telecomoperator. De groep is actief in vaste en mobiele telefonie en in internet, zowel voor particulieren als voor bedrijven.

  Time Warner is een mediagroep van wereldformaat, actief in film en televisie.

  Deel dit artikel

Meer

Belangrijke gegevens

Identiteitskaart

Maximumkoers afgelopen 12 maanden 43,02 USD
Minimumkoers afgelopen 12 maanden 35,59 USD
ISIN-code US00206R1023
Beurs New York
Noteert op Euronext Brussel nee
Bèta 0,49
Volatiliteit 14,74 %
Aantal bestaande aandelen 6.150.999.000
Beurskapitalisatie (in miljard) 222,85 USD
Sector Telecomoperatoren
Transactievolume (gemiddeld / dag / x 1 000) 888.869 USD
Score corporate governance 6

Sleutelcijfers per aandeel (USD)

2017 (e) 2016 2015 2014
Dividend 1,97 1,93 1,89 1,85
Courante winst 2,40 2,10 2,37 2,37
Nettowinst 2,40 2,10 2,37 1,20
Courante cashflow 6,51 6,18 6,18 5,72
Netto cashflow 6,51 6,18 6,18 5,72
EBIT 4,41 3,95 4,40 3,43
EBITDA 8,62 8,14 8,32 6,94
Boekwaarde 20,53 20,06 19,96 16,65
Tastbare boekwaarde 3,36 2,92 2,95 3,22

Prestaties (in euro)

AT & T Stoxx Europe 600 S&P 500
Rendement 3 maanden -1,59 % 0,93 % 1,58 %
Rendement 6 maanden -16,30 % 2,59 % -1,13 %
Rendement 1 jaar -9,33 % 15,71 % 12,57 %
Rendement 5 jaar 7,95 % 7,21 % 14,36 %

Financiële ratio's van het bedrijf

2016 2015 2014 2013
Pay out 91,31 % 76,43 % 153,47 % 53,13 %
Current ratio 0,76 0,75 0,86 0,66
Return on equity 10,54 % 10,88 % 14,29 % 20,06 %
Total return on equity 10,54 % 10,88 % 7,21 % 20,06 %
Brutomarge 53,06 % 54,33 % 57,26 % 60,03 %
Nettomarge 8,14 % 9,32 % 4,92 % 14,41 %
EBIT marge 14,87 % 16,88 % 13,49 % 23,67 %
EBITDA marge 30,65 % 31,88 % 27,29 % 37,96 %
Belastingvoet 32,70 % 33,85 % 34,56 % 33,21 %
Gearing 94,86 97,56 84,52 78,10
Eigen vermogen/ Balanstotaal 30,73 % 30,70 % 29,68 % 32,93 %

Beursgegevens per aandeel

2017 (e) 2016
Dividendrendement 5,44 % 5,33 %
Koers/ Courante winst 15,10 17,22
Koers/ Courante cashflow 5,57 5,86
Koers/ Boekwaarde 1,76 1,81
Koers/ Tastbare boekwaarde 10,78 12,41
Prijs per netto vermogenswaarde - -
Verwacht rendement op lange termijn 7,44 % -

(e) : raming

In welke mate zou u deze webpagina aanbevelen aan uw vrienden en famille ? Geef een score tussen 1 (zeker niet) en 10 (zeker) *
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Opmerkingen (optioneel)
Verzenden