AT & T US00206R1023

E-mailalert
Toevoegen aan portefeuille
40,32 USD 27/04/2017 16:35 New York
-0,13 USD (-0,31 %) Wijziging sinds laatste afsluiting
36,13 43,47  52 weken min max
15,70 % Rendement 1 jaar
4,87 % Dividendrendement
Alle details

Premium inhoud

Het advies van onze experten en onze beoordelingen zijn enkel voor abonnees. Wil u graag toegang?

Hoe komen we tot ons advies?

Artikels

 • Analyse

  AT&T doet een bod op Straight Path...

  13 dagen geleden - vrijdag 14 april 2017
  ...en boekt vooruitgang wat de uitrol van het 5G-netwerk betreft.
   
   
   
   

  Het advies van onze experten en onze risicobeoordelingen zijn enkel voor abonnees. Wil u graag toegang?

  Ik wil toegang tot deze inhoud!
 • Analyse

  Bod AT&T op Time Warner: de inzet

  4 maanden geleden - vrijdag 16 december 2016
  Een paar weken geleden deed de Amerikaanse telecomgigant AT&T een vriendelijk bod op mediareus Time Warner voor 85 miljard dollar.

  Een aanzienlijke operatie die normaal gezien tegen eind 2017 zou moeten voltooid zijn … tenminste als de concurrentieautoriteiten er geen stokje voor steken. Maar niets is minder zeker. In afwachting gaan we na wat de inzet is voor beide groepen en hun aandeelhouders. Speculeer niet. U mag beide aandelen houden.

  Ooit groen licht?

  De entiteit die uit de fusie van AT&T en Time Warner zou ontspruiten, zou qua winst in de VS op de 3e plaats komen te staan. Een vooruitzicht dat de concurrentieautoriteiten, die zich nog over de zaak moeten uitspreken, wellicht niet zal bekoren. Wel is Do-nald Trump, die eerder de fusie niet genegen was, inmiddels al wat bijge-draaid. Maar de markten zijn sceptisch. De koers van Time Warner ligt nu 13% onder de biedprijs van AT&T, namelijk 53,75 USD in cash en de rest in aandelen, wat tegen de huidige koers een totaal bedrag betekent van 107,50 USD. Mocht de operatie stranden, dan zou dit voor de groepen echter geen ramp zijn. Beide zijn namelijk goed gewapend om op hun eentje hun pad voort te zetten.

  Voor AT&T: betwistbare overname

  – AT&T is co-leader op de Ameri-kaanse telecommarkt, een mature markt met schijnbaar vastgeroeste concurrentieposities. De groep tracht haar groei opnieuw op de rails te krij-gen. Zo kocht ze een paar maanden geleden DirecTV en werd ze de nr. 1 in kabel-tv in de VS (vóór Comcast). Vandaag wil AT&T in zee gaan met Time Warner en legt het hiervoor 85 miljard op tafel, goed voor 30% van zijn beurskapitalisatie.
  – Wel is het overnamedoelwit zeker kwalitatief. Time Warner is eigenaar van de populaire zenders HBO en CNN, de filmstudio's Warner Bros, enz. En de resultaten van de groep ogen fraai. Maar al ligt de biedprijs niet overdreven hoog (17 maal winst Time Warner), toch kan men zich afvragen of de operatie strategisch interessant is. Diverse toenaderingen tussen telecom- en mediagroepen liepen in het verleden immers al met een sisser af (AOL-Time Warner, Vivendi Universal). Hoofdargumenten zijn echter dat dankzij het toekomstig suc-ces van het mobiele 5G-netwerk (in 2020) video's vooral via smartphone zullen worden bekeken en dat de kwa-liteit van de content cruciaal zal zijn om zich van de andere telecomoperatoren te onderscheiden en tegen online operatoren op te boksen (Netflix, Amazon…). En is de content degelijk beheerd, dan zal de reclame bovendien kunnen worden gepersonaliseerd.
  – Maar dit alles is enkel mogelijk als AT&T de exclusieve rechten verkrijgt op Time Warners content. Wat mis-schien nooit zal gebeuren. Want toen AT&T in 2011 NBC Universal kocht, besloten de mededingingsautoriteiten dat ook de concurrentie de content van NBC-Universal mocht uitzenden. Bijgevolg kan de biedprijs, die gezien de verhoopte synergieën wat hoog ligt, en de toenadering zelf in vraag worden gesteld. Daarnaast zou, indien de fusie wel doorgaat, de financiële situatie van AT&T fors aftakelen. De schuldenberg zou met 150 miljard dollar aandikken en het dividend (voornaamste troef AT&T!) zou in het gedrang komen.

  Gezien de risico's m.b.t. de schuld, het dividend en de onzekerheid rond de goede afloop van de operatie, blijven we voorzichtig: we trokken onze risicofactor op tot  en raden u niet meer aan het aandeel te kopen. Maar gezien AT&T niet zou lijden in geval de operatie strandt (heeft voldoende troeven om alleen zijn aandeelhouders te verwennen), mag u houden.

  Voor Time Warner: speculeer niet

  Sinds de overnamegeruchten klom Time Warner met 15 %. Maar opdat de biedprijs zou worden bereikt, moet de koers nog 13% hoger gaan. We ra-den u echter aan hier niet op te specu-leren. Want ongeacht de mening van Trump kunnen de concurrentieautori-teiten de operatie tegenhouden. En mocht de koers van beide aandelen plots fors schommelen, dan zouden de financiële voorwaarden van de opera-tie kunnen worden gewijzigd, in die mate zelfs dat de aandeelhouders van één van de groepen of van beide groe-pen zich tegen de fusie zouden kunnen verzetten. Tenslotte zal er mogelijks een jaar voorbijgaan voor de situatie duidelijker wordt en de overname eventueel plaatsvindt tegen circa 107,50 USD. Gezien de veelbelovende situatie op de Amerikaanse markten, zit het er echter dik in dat de koers over die periode sowieso met 13% zal stijgen. Niettemin compenseert dit onvoldoende het risico op een koersval in geval de operatie niet doorgaat.

  Mislukt de operatie, dan zal de koers achteruitboeren. Op langere termijn kan Time Warner echter perfect alleen zijn boontjes doppen. En hoewel de groep enerzijds haar winstdoelstelling van 8 USD per aandeel tegen 2018 wellicht niet zal behalen (vastgelegd nadat 21st Century Fox zijn bod weigerde), kan ze anderzijds wel goed inspelen op de digitale trend. Ook is haar content (live op internet of via betaal-tv) van goede kwaliteit. Wel valt te bezien hoe de winstgevendheid en het dividend zullen evolueren. In afwachting koop niet om te speculeren. Houden dus.

  Koers op het moment van de analyse:
  AT&T: 41,50 USD
  Time Warner: 95,32 USD

  AT&T is een Amerikaanse telecomoperator. De groep is actief in vaste en mobiele telefonie en in internet, zowel voor particulieren als voor bedrijven.

  Time Warner is een mediagroep van wereldformaat, actief in film en televisie.

  Deel dit artikel

 • Analyse

  AT&T: advieswijziging

  6 maanden geleden - donderdag 27 oktober 2016

  AT&T deed een vriendelijk bod op Time Warner.

  Een gigantische en riskante operatie...

  Time Warner: houden

  AT&T: niet meer kopen, houden.

   

  AT&T biedt 85 miljard dollar om Time Warner tegen eind 2017 in te lijven. Mag zal de groep hierin slagen? Invloedrijke politici zoals Trump verzetten zich immers al openlijk tegen het project. En het groen licht van de concurrentieautoriteiten is verre toekomstmuziek (zware afstotingen voor AT&T?). Gevolg: de koers van Time Warner flirt met 88 USD, ver onder de geboden 107,50 USD dus. Gezien de onzekerheid zijn we nu voorzichtiger voor AT&T (niet meer kopen). Vooral gezien de iets hoge biedprijs de nettoschuld zou opdrijven (tot meer dan 150 miljard USD) en het dividend hierdoor in het gedrang zou komen. Dankzij de overname zou AT&T content in huis halen die het via zijn eigen kanalen zou kunnen uitzenden, wat de groei zou oppeppen. Maar of dit voor de aandeelhouder waarde zal creëren, is alsnog de vraag gezien het risico op afstotingen. Ook menen we dat Time Warner, dat in 2014 een bod van 21st Century Fox tegen 85 USD had afgeketst, zijn belofte om op eigen houtje ±8 USD per aandeel te boeken tegen 2018, niet zal kunnen houden. Het bod van AT&T kan dan ook een interessante optie zijn. Maar gezien de onzekerheid en ongeacht de decote raden we u aan niet te speculeren.

   

  Koers op het moment van de analyse:

  AT&T: 36,43 USD

  Time Warner: 88,70 USD

   

   

  AT&T is een Amerikaanse telecomoperator. De groep is actief in vaste en mobiele telefonie en in internet, zowel voor particulieren als voor bedrijven.

   

  Time Warner is een mediagroep van wereldformaat, actief in film en televisie.

   

  Deel dit artikel

 • Analyse

  AT&T en Time Warner: fusie ?

  6 maanden geleden - maandag 24 oktober 2016
  AT&T wil Time Warner overnemen om zijn groei aan te zwengelen.

  We komen hier nog uitgebreid op terug.
  In afwachting schorten we ons advies op voor beide aandelen (wordt herzien).


  AT&T wil content uitzenden (films, series...) via zijn kanalen en lanceert in dit kader een bod op Time Warner  tegen 107,50 USD per aandeel. Dit zou positief zijn voor de aandeelhouders van Time Warner maar niet voor die van AT&T. De groep meent haar groei aan te kunnen zwengelen dankzij succesvolle franchises (Harry Potter, sport…). Wel zal ze moeten bewijzen dat ze zo liquiditeiten kan genereren om haar schuld af te bouwen, het dividend te handhaven... Er valt nog een lange weg te gaan. In afwachting schorten we ons advies op voor de 2 aandelen.

   

   

  Koersen op het moment van de analyse
  AT&T : 37,49 USD
  Time Warner: 89,48 USD

   

  AT&T is een Amerikaanse telecomoperator. De groep is actief in vaste en mobiele telefonie en in internet, zowel voor particulieren als voor bedrijven.

  Time Warner is een mediagroep van wereldformaat, actief in film en televisie.

   

   

  Deel dit artikel

 • Analyse

  AT&T: resultaat conform de verwachtingen

  9 maanden geleden - vrijdag 22 juli 2016

  Na een degelijk 2e kwartaal bevestigt de groep haar verwachtingen voor het hele jaar.

  Sinds begin 2016 is het aandeel flink geklommen. Toch blijft het interessant en deel uitmaken van onze Amerikaanse favorieten.

  KOPEN.

   

  In het 2e kwartaal steeg de omzet met 23 %, geboost door de aankoop van DirecTV in juli 2015. En al heeft AT&T, de 2e operator in de VS na Verizon, moeite om nieuwe klanten te rekruteren, het aantal abonnementsopzeggingen blijft laag. Dankzij zijn klantengetrouwheid en zijn succesformule (onbeperkt mobiel surfen voor vast bedrag) kan de groep haar bedrijfsmarge nog opvijzelen (tot 20,1 % t.o.v. 19,8 % een jaar voorheen). Met de overname van DirecTV is AT&T de nr. 1 in betaal-tv in de VS geworden. De integratie verloopt vlotjes en de synergieën beantwoorden aan de verwachtingen. Resultaat: in het 2e kwartaal klom de winst per aandeel met 4 % op vergelijkbare basis tot 0,72 USD (+6,7 % in 1e halfjaar). Hierdoor neemt de kans toe dat de jaardoelstelling (stijging van ±5 %) wordt bereikt of zelfs overtroffen. Overigens zal AT&T dankzij de overvloedige generatie van liquiditeiten (+13 % in 2e kwartaal) zijn schuld snel kunnen afbouwen (toegenomen door overname) en zijn dividend in de volgende jaren verder optrekken (huidig brutorendement: 4,5 %). We tippen op een winst per aandeel van 2,40 USD in 2016 en 2,55 USD in 2017.

   

  Koers op het moment van de analyse: 42,52 USD

   

  AT&T is een Amerikaanse telecomoperator. De groep is actief in vaste en mobiele telefonie en in internet, zowel voor particulieren als voor bedrijven.

   

  Deel dit artikel

Meer

Belangrijke gegevens

Identiteitskaart

Maximumkoers afgelopen 12 maanden 43,47 USD
Minimumkoers afgelopen 12 maanden 36,13 USD
ISIN-code US00206R1023
Beurs New York
Noteert op Euronext Brussel neen
Bèta 0,49
Volatiliteit 14,20 %
Aantal bestaande aandelen 6.150.999.000
Beurskapitalisatie (in miljard) 248,75 USD
Sector Telecomoperatoren
Transactievolume (gemiddeld / dag / x 1 000) 865.663 USD
Score corporate governance 6

Sleutelcijfers per aandeel (USD)

2017 (e) 2016 2015 2014
Dividend 1,97 1,93 1,89 1,85
Courante winst 2,40 2,10 2,37 2,37
Nettowinst 2,40 2,10 2,37 1,20
Courante cashflow 6,51 6,18 6,18 5,72
Netto cashflow 6,51 6,18 6,18 5,72
EBIT 4,41 3,95 4,40 3,43
EBITDA 8,62 8,14 8,32 6,94
Boekwaarde 20,53 20,06 19,96 16,63
Tastbare boekwaarde 3,36 2,92 2,95 3,21

Prestaties (in euro)

AT & T Stoxx Europe 600 S&P 500
Rendement 3 maanden -3,90 % 5,78 % 1,97 %
Rendement 6 maanden 14,10 % 13,75 % 12,01 %
Rendement 1 jaar 15,70 % 11,93 % 18,66 %
Rendement 5 jaar 14,40 % 8,61 % 15,71 %

Financiële ratio's van het bedrijf

2017 (e) 2016 2015 2014
Pay out - 91,31 % 76,43 % 153,47 %
Current ratio - 0,76 0,75 0,86
Return on equity - 10,54 % 10,88 % 14,29 %
Total return on equity - 10,54 % 10,88 % 7,21 %
Brutomarge - 53,06 % 54,33 % 57,26 %
Nettomarge - 8,14 % 9,32 % 4,92 %
EBIT marge - 14,87 % 16,88 % 13,49 %
EBITDA marge - 30,65 % 31,88 % 27,29 %
Belastingvoet - 32,70 % 33,85 % 34,56 %
Gearing - 94,86 97,56 84,52
Eigen vermogen/ Balanstotaal - 30,73 % 30,70 % 29,68 %

Beursgegevens per aandeel

2017 (e) 2016
Dividendrendement 4,87 % 4,77 %
Koers/ Courante winst 16,85 19,22
Koers/ Courante cashflow 6,21 6,54
Koers/ Boekwaarde 1,97 2,02
Koers/ Tastbare boekwaarde 12,04 13,85
Prijs per netto vermogenswaarde - -
Verwacht rendement op lange termijn 7,11 % -

(e) : raming

 • Volgende

 • Vorige Volgende

 • Vorige Volgende

 • Vorige Volgende

 • Vorige Volgende

 • Vorige Volgende

 • U moet een antwoord ingeven

  Vorige Volgende

 • Vorige Volgende

 • U hebt de survey vervolledigd

  Verzenden