Heb je nog wel de passende energieleverancier? We vinden er een op jouw maat!

Kies hieronder elektriciteit, gas of beide om je beste tarief te berekenen.

Voordelen


Hoe werkt het?

  1. 1. Start de chatmodule door op het icoontje van gas en/of elektriciteit te klikken.
  2. 2. Je krijgt de voor jou drie meest voordelige contracten.
  3. 3. Je kunt meteen switchen naar de energieleverancier van jouw keuze.

Deze mensen hebben hun "Perfect Fit" al gevonden

"Ik kreeg een korting als welkomstgeschenk toen ik een contract voor elektriciteit tekende bij Engie. Toen dit op zijn einde liep, verzekerde Engie mij per mail dat mijn nieuwe vaste prijs, zonder korting, nog altijd de voordeligste was voor mij.
Alle alternatieven die ik via mijn account op de website van Engie te zien kreeg, waren effectief duurder. Maar toen ik op de website van Test Aankoop ging kijken, vond ik veel interessantere prijzen, zelfs bij Engie! Dankjewel, Test Aankoop."

Alain VB Court-Saint-Etienne

"Ik was al 3 jaar klant bij OCTA+ et dacht dat het wel eens interessant zou kunnen zijn om een nieuwe simulatie te maken op de koopwijzer van Test Aankoop om te zien of OCTA+ nog altijd de meest voordelige was voor ons gezin. Door de koopwijzer te gebruiken en de facturen van OCTA+ uit het verleden te vergelijken met de simulatie voor MEGA, zou een overstap ons 300 tot 400 euro per jaar doen besparen. Ik heb de switch gemaakt via de website van Test Aankoop en alles verliep vlot."

Philippe W Affligem

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de Perfect Fit van Test Aankoop? Dan vind je hier wellicht het antwoord terug.

Wat verandert er als ik kies voor een nieuwe leverancier?

Als je verandert van leverancier, verandert eigenlijk alleen de onderneming die de factuur naar jou stuurt. Kortom, de verandering is louter administratief. De rest blijft identiek (installatie, kwaliteit van de elektriciteit of het aardgas).

Waar kan ik de informatie vinden die wordt gevraagd over mijn huidige energieverbruik ?

Alle informatie die je moet ingeven, staat vermeld op de factuur met jouw eindafrekening. Als je deze niet vindt, raadpleeg dan jouw leverancier; die kan jou deze informatie meteen bezorgen.

Hoe kies ik voor een groene stroomcontract?

Sommige contracten op ons platform bieden automatisch 100% groene stroom, andere bieden de optie om voor een beperkte meerprijs te kiezen voor 100% Belgische groene stroom. In dit laatste geval kan je deze optie tijdens de switch aanklikken op de website van de leverancier.

Kan ik van leverancier veranderen als ik zonnepanelen heb ?

Ja. Vergeet echter niet dat bij verandering van leverancier de meterstanden worden opgenomen en er een factuur volgt. Er is dan het probleem van de opgesplitste facturatie waardoor je een deel van het voordeel van jouw zonneproductie verliest. Dat is het geval indien het verbruik in de winter niet werd gecompenseerd door de productie in de zomer. Hoe dichter de datum van de overstap de datum van jouw jaarlijkse opmeting benadert, hoe minder nadelig de opgesplitste facturatie zal zijn.

Kies ik het best voor een vast of een variabel tarief ?

Met een vast tarief weet je precies hoeveel je over de hele looptijd van het contract zult betalen. Je factuur is ook makkelijker te ontcijferen en te controleren. Let wel: enkel de energieprijs blijft vast (en bv. niet de heffingen, die wel kunnen evolueren). Daarom spreekt men ook van een semi-vast contract. Het nadeel is dat als de energieprijzen op de markt zakken, jouw tarief niet mee zal dalen, anders dan bij een variabel tarief. In feite kun je dit het best vergelijken met de keuze voor een vaste of een variabele rentevoet bij een hypotheeklening.

Uit onze simulaties blijkt dat de goedkoopste formules nu eens (semi)vaste en dan weer variabele contracten zijn, zowel voor gas als voor elektriciteit. Wat is nu de beste keuze? De keuze is dus afhankelijk van hoeveel risico je zelf bereid bent te nemen. Maar op een moment van hoge energieprijzen, opteer je beter voor een variabel contract. Wanneer de prijzen normaliseren, kun je dan nog altijd overschakelen naar een vast tarief. Ter informatie, de meeste Belgische gezinnen kiezen voor een vast contract. 

Ontdek het voor jou meest voordelige aanbod

Kies hieronder elektriciteit, gas of beide om je beste tarief te berekenen.