Mijn toestel laten herstellen

Laat je het repareerwerk liever over aan een professional? Steek je graag de handen uit de mouwen, mits de juiste begeleiding? Plan dan een afspraak in met een reparateur

Bij gebrek aan kennis of expertise laat je je toestel graag achter bij een hersteller. Goed plan! Maar wie moet je nu precies contacteren en hoe ga je te werk?

Controleer altijd eerst de wettelijke garantie, want als je toestel binnen de twee jaar een defect vertoont, heb je recht op een kosteloze reparatie. Voor producten aangekocht voor 1 juni 2022 ligt de bewijslast enkel in de eerste zes maanden dat je je apparaat in bezit hebt bij de verkoper. Voor producten die vanaf die datum werden aangekocht geldt de nieuwe wetgeving en moet de verkoper gedurende de volledige wettelijke garantie van twee jaar kunnen aantonen dat jij het gebrek hebt veroorzaakt.

Valt je product niet meer onder garantie? Laat het dan herstellen.

 

Vind een reparatiewerkplaats, Repair Café of andere herstelorganisatie

Een Repair Café is een ontmoetingsplaats om defecte voorwerpen samen met een reparateur te herstellen in plaats van weg te gooien. Voor de reparatie betaal je slechts een vrijwillige bijdrage. Laat je je je graag professioneel begeleiden? Selecteer je woonplaats op de kaart en boek een afspraak bij een herstelorganisatie.