Nieuws

Pellets: pistes om uw keuzes te objectiveren

01 april 2015
pellets

01 april 2015

Fan van pellets of sterk geïnteresseerd? Pellets als bijverwarming of hoofdverwarming? Wij reiken u pistes aan om uw keuze te bepalen en informeren u over de laatste ontwikkelingen op het gebied van pelletkachels.

Het succes van pellets is onmiskenbaar. Interesseert dit verwarmingssysteem u? Hier zijn drie pistes, afhankelijk van wat u zoekt:

Uw factuur verlagen dankzij pellets? 

Gas- en elektriciteitsrekeningen vertegenwoordigen gemiddeld 6% van het totale huishoudbudget, 4% voor gasverwarming alleen al. Dus iedereen probeert om de kosten te drukken en sommige mensen kiezen voor een pelletkachel. Is dat terecht?

De prijzen liggen zeer dicht bij die van aardgas. Uit onze berekeningen blijkt trouwens dat een installatie op pellets niet veel minder verbruikt dan een installatie op stookolie of aardgas. Men moet ook rekening houden met de investering die het toestel en het onderhoud ervan vertegenwoordigen. 

Pelletkachels: de laatste trends

Er is veel evolutie op het gebied van pelletkachels. Fabrikanten stellen alles in het werk om hun producten te verbeteren en potentiële kopers beschikken vandaag over steeds meer modellen om uit te kiezen, in een prijsgamma dat varieert van € 1000 tot € 4000.

De recente verbeteringen hebben vooral betrekking op aspecten die consumenten vroeger weerhielden van een aankoop: 

  • Geluiddemping
  • Verzorgd design
  • Edele materialen
  • Geautomatiseerde reiniging
  • Verbeterde programmering
  • Mogelijkheid om het toestel op afstand te bedienen

Vergeet ten slotte niet om een objectieve mening te vormen op basis van criteria die voor u belangrijk zijn.


Afdrukken Versturen via e-mail