Nieuws

Te warm? Daar kun je iets aan doen!

13 augustus 2020
cool house

Kun je niet slapen of telewerken door de warmte? Met enkele simpele ingrepen kun je de hitte trotseren, en vaak heb je daarvoor niet eens airco nodig. Wil je toch een luchtkoeler kopen, ga dan niet voor het eerste het beste apparaat, maar kijk eerst naar de resultaten van onze test.

Hebben de temperaturen van 35°C en meer de laatste dagen jou ook gevloerd? Vooraleer je veel geld uitgeeft aan een koeltoestel of de installatie van een aircosysteem, kun je al heel wat doen om de extreme hitte buiten te houden.

Eerste werk is ’s nachts zo veel mogelijk verluchten. Zet indien mogelijk de vensters aan weerszijden van je woning tegen elkaar open, dat koelt beter af dan wanneer je de ramen slechts aan één kant opent. En aangezien warmte stijgt, zet je het best ook de vensters open op de bovenverdiepingen, zodat er nog meer luchtstromen ontstaan waardoor de warmte beter weg kan.

Heb je een ventilatiesysteem in huis, dan kun je die eventueel een poosje in een hogere stand zetten. Maar vensters openzetten blijft het allerbelangrijkst.

Vermijd zo veel mogelijk dat zonlicht via de ramen binnenvalt; doe dus de luiken toe en trek de gordijnen en stores dicht van ramen die pal in de zon staan. Het beste is echter een zonwering aan de buitenkant, zoals automatische rolgordijnen, rolluiken of een zonnetent. Heb je die niet, dan kun je ondoorzichtige doeken ophangen voor de ramen aan de zonnekant (de opwarming is het grootst ’s avonds, dus aan de westkant van je woning).

Nog meer tips om de warmte buiten te houden? Ga naar ons dossier

Naar ons dossier met tips om oververhitting te voorkomen

Helpen al die huis-, tuin- en keukenmiddelen niet voldoende, dan kijk je momenteel misschien uit naar andere oplossingen om het thuis comfortabel te houden.

Een ventilator kan een aangenaam verfrissend gevoel geven, vooral in combinatie met verneveling, m.a.w. als het toestel uitgerust is met een waterreservoir of als je er een vochtige doek voor hangt. De temperatuur zakt er echter niet door. Zodra de ventilator stopt met draaien, verdwijnt het verkoelende effect.

Een aircosysteem brengt de temperatuur in het vertrek wel echt naar beneden. Wij bespreken de verschillende types van airco in onze koopgids. De populaire mobiele aircotoestellen, die je naar believen kunt plaatsen waar het nodig is, hebben we voor je getest.

Naar de koopgids aircosystemen

Naar de koopwijzer Mobiele airco

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

6 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

11/03/2020

Ik overweeg de plaatsing van ofwel een horizontale luifel, ofwel een verticaal scherm.(+/- 4 meter breed). Ik kijk uit naar de reacties van mensen die reeds geplaatst hebben

Groetjes

JdH

Meld je aan om toegang te krijgen.

10/03/2020

Na de twee voorbije zomers denken we er over om zonnewering te plaatsen aan onze veranda. Wat zijn de voor/nadelen van screens of rolluiken ? De venster waar we de zonnewering willen plaatsen ligt op het zuid-westen. Dus namiddag- en avond zon. Alle tips en suggesties voor firma's ( as Antwerpen -Lier) zijn welkom.Alvast bedankt !

Meld je aan om toegang te krijgen.

10/03/2020

Wij hebben een elektrische screen als zonwering maar achteraf bleek het eigenlijk een schaduwdoek te zijn .Ons terras is Z/W gelegen en is aan 3 zijden ingesloten.Wanneer het buiten meer dan 25 graden is , brand de zon door de screen , het word 30 + , geen zuurstof meer , en men moet de screen openen.Men moet opletten dat men ZONWEREND doek heeft ! ( Indien buitentemperatuur +25 , indien lager is schaduwdoek ook ok . )

Meld je aan om toegang te krijgen.

10/03/2020

ik wil een zonnescherm vervangen. Het vorige is gescheurd en 1 arm gebroken.
Ik zoek een goede oplossing

Meld je aan om toegang te krijgen.

21/02/2020

Rolluiken geplaatst

Meld je aan om toegang te krijgen.

27/02/2020
, Gereageerd:

Hallo Martin, kan je ons ajb laten weten waarom je voor rolluiken gekozen hebt en welk type//merk het is ? Zijn ze elektrisch te bedienen ? Hoeveel jaar garantie heb je erop gekregen ? Bedankt alvast om ons deze informatie te willen bezorgen. Tot hoors!

^An