Nieuws

Mobiele airco’s: duidelijke kwaliteitsverschillen

22 juni 2020
airco mobiel

Met warm weer zijn airco’s in trek, zeker de mobiele modellen die je zonder veel moeite een plaatsje in huis kunt geven. Maar onze tests tonen aan dat je bij de aankoop van zo’n toestel maar beter een goede keuze maakt als je achteraf niet ontgoocheld wilt raken.

Het is bijna een automatische reflex geworden: als het warm wordt, schakelen we de airco in. Zo is het in onze auto en in steeds meer woningen gaat het dezelfde richting uit. Een test van airco’s kon dan ook niet uitblijven.

Naar onze koopwijzer airco

Eerst voorkomen

Airco’s zijn stroomvreters. Daarom doe je er in de eerste plaats goed aan om te voorkomen dat jouw woning te veel opwarmt. Hiertoe vind je tal van tips in ons dossier “Oververhitting voorkomen in 10 stappen”.

De woning goed isoleren is daarbij cruciaal. Maar ook een intensieve nachtelijke verluchting als de buitentemperatuur is gezakt, kan mee helpen zorgen voor een aangename binnentemperatuur.

Daarnaast kan een doeltreffende zonwering soelaas brengen om de warmte van de zon zo goed mogelijk buiten te houden.

Nood aan extra verkoeling?

Maar als het ook ‘s nachts zeer warm blijft, kan het moeilijk worden om de woning nog af te koelen. Zeker in appartementen is het vaak minder vanzelfsprekend om ’s nachts sterk te verluchten. Als de hitte ondraaglijk wordt, kunnen behalve een koud voetbad, elektrische toestellen extra comfort bieden.

Zo kunnen ventilatoren en luchtkoelers je een gevoel van verkoeling bezorgen. Maar een echte temperatuurregeling in een lokaal verkrijg je pas met een airco. Een mobiele airco is snel geplaatst, wat het succes ervan verklaart.

We hebben op onze website een koopwijzer met testresultaten van mobiele airco’s gepubliceerd. Daar hebben we nu enkele nieuwe toestellen aan toegevoegd, waaronder een toestel van AEG, het model AXP26U558HW, dat meteen de titel van Beste van de Test binnenrijft.

Van alle geteste toestellen maakt dit het minst lawaai, zonder daarom geruisloos te werken. Het slaagt erin om een lokaal snel af te koelen tot op de gewenste temperatuur. Handig in een slaapkamer of studentenkamer om je een goede nachtrust of comfortabele studiemomenten te gunnen.

Dit toestel wordt echter geen Beste Koop wegens zijn hoge prijs (tussen € 659 en € 729). In onze koopwijzer vind je Beste Kopen tegen ca. € 500.
Daar ontdek je de detailresultaten voor alle toestellen uit de test en kun je modellen met elkaar vergelijken. Er is een duidelijk verschil in kwaliteit tussen de modellen onderling. Zo vallen de geteste toestellen van minder dan € 300 tegen. Maak dus de juiste keuze aan de hand van onze koopgids.

Naar onze koopgids airco

Denk er tot slot aan dat je met een mobiele airco veelal een flexibele buis door een open raam moet hangen. Onder meer daardoor zal zo’n toestel minder doeltreffend zijn dan een vaste airco-installatie.

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

13 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

31/01/2021

Beste
wij willen een airco laten plaatsen zonder buiten unit van izicool
we willen het plaatsen in slaapkamer en heb nog geen reviews ivm airco van izicool
kunnen jullie misschien meer vertellen ivm lawaai of het een goed product is prijs kwaliteit ?
alvast bedankt

Meld je aan om toegang te krijgen.

26/03/2021
, Gereageerd:

Beste, ik zou hier ook graag meer info over willen. Het zou voor ons een ideaal systeem zijn, maar ik vind maar weinig informatie

Meld je aan om toegang te krijgen.

02/02/2021
, Gereageerd:

Zou ook graag weten heb al prijsofferte maar vind het prijzige maar nog niemand kunnen vinden die er ervaring mee heeft
Mvg karina

Meld je aan om toegang te krijgen.

22/08/2020

Beste,
Is er ook een dossier omtrent vaste airco's?

Meld je aan om toegang te krijgen.

13/08/2020

We hebben reclame gekregen van een toestel die CoolAir heet, een kleine kubus die als AC werkt met batterij en overal makkelijk kan meenemen. Hebben jullie hier ervaring mee? Klachten ontvangen? Het lijkt te mooi om waar te zijn. Je kan ze nu krijgen aan halve prijs wat een beetje raar is aangezien de hoge vraag naar AC...

Meld je aan om toegang te krijgen.

13/08/2020
, Gereageerd:

Hallo Johan, dit merk hebben we jammer genoeg niet getest. In onze klachtenbox heb ik wel een aantal klachten teruggevonden (ivm oa ontbrekende onderdelen) dus zoals je zelf aangeeft : als het te mooi is om waar te zijn ...  Meer info over mobiele airco's kan je vinden in ons dossier via volgende link: https://bit.ly/2CrAeC8 . ^An

Meld je aan om toegang te krijgen.

05/08/2020

Mijn interesse gaat vooral naar een monoblok met twee van die afvoerbuizen, ttz één afvoerbuis en één inzuigbuis. Die zijn efficiënter, zowel voor koeling als voor energieverbruik. Ze zijn sedert kort echter nergens meer te vinden. Kan iemand me zeggen waarom?

Meld je aan om toegang te krijgen.

25/06/2020

Zijn er ook testgegevens van een vaste airco met twee buizen,vermoedelijk een in-en uitlaat,ik zou die twee dan in onze ongebruikte schouw(open haard kunnen aanbrengen).

Meld je aan om toegang te krijgen.

06/08/2020
, Gereageerd:

Dag Rony, jammer genoeg hebben onze experts zulke modellen niet getest, er bestaat dus geen koopwijzer van. Toch kan je via volgende link op onze site meer into hieromtrent vinden : https://bit.ly/3fzAD2S  . ^An

Meld je aan om toegang te krijgen.

05/08/2020
, Gereageerd:

Daar ben ik ook naar op zoek. Maar het is voorlopig nog een vergeefse zoektocht... ze zijn een stuk beter. Maar voor een onverklaarbare reden niet meer verkrijgbaar. Mysterie.

Meld je aan om toegang te krijgen.

24/06/2020

toestellen beste uit de test zijn blijkbaar geen recente toestellen want nog nauwelijks te koop te vinden. en niet door out of stock maar gewoon "nooit meer leverbaar "

Meld je aan om toegang te krijgen.

06/08/2020
, Gereageerd:

Beste Luc, onze experten hebben de mobiele airco's uit onze koopwijzer niet zo lang geleden getest, het gaat dus wel degelijk om 'recente modellen' die we zelf aangekocht (en gevonden) hebben in de handel. Nu heb ik zelf even gekeken en de beste uit de test (de AEG AXP26U558HW) is nog leverbaar bij een bepaalde winkelketen. Uiteraard speelt hier ook vraag en aanbod mee zodat het inderdaad kan zijn dat bepaalde modellen wegens groot succes of een update van de modellen niet of nooit meer leverbaar zijn. ^An

Meld je aan om toegang te krijgen.

15/08/2020
, Gereageerd:

beste ,een antwoordje na meer dan anderhalve maand is wel een beetje laat eerlijk gezegd